Iarna la volan. Dotari ale masinii care te ajuta sa economisesti timp si nervi

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Iarna la volan. Dotari ale masinii care te ajuta sa economisesti timp si nervi

Anotimpul rece este perioada in care orice masina are de suferit. Daca nu este protejata de un garaj sau macar de un acoperis care sa o fereasca de intemperii, masina este supusa riscului de a rugini si de a suferi o uzura accentuata a anumitor piese.

Tocmai de aceea, orice sofer trebuie sa isi pregateasca din timp masina atunci cand vine iarna, verificand-o in detaliu si achizitionand o serie de accesorii auto exterior sau de interior. Accesoriile potrivite se pot dovedi mai mult decat utile.

Care sunt dotarile care pot scuti soferii de nervi si cheltuieli?

masina pregatita de iarna

Majoritatea dotarilor pentru iarna sunt simple si necostisitoare:

1. Paravanturile auto. Sunt accesorii simple si extrem de eficiente pentru cei care calatoresc foarte mult. Un set de paravanturi auto poate sa scada consumul de carburant, ajuta masina sa fie cat mai aerodinamica si ofera un confort in plus in interiorul automobilului. De asemenea, paravanturile pot sa redirectioneze picaturile de apa atunci cand ploua, in asa fel incat sa nu intre apa in masina si atenueaza zgomotele atunci cand se circula cu viteza mare si cu geamul deschis.

2. Stergatoarele de parbriz. Un set nou de stergatoare poate sa scuteasca orice sofer de momentele neplacute in care trebuie sa coboare din masina pentru a sterge geamurile. Din pacate, stergatoarele se uzeaza destul de repede, insa din fericire, costul lor nu este foarte mare.

3. Covorasele auto. Accesorii simple si adeseori neglijate, covorasele auto pot sa creeze un disconfort major daca nu sunt alese cu atentie. Desi exista si variante textile, pe timp de iarna este mult mai indicat sa se mizeze pe covorase auto din cauciuc, deoarece sunt mult mai usor de curatat si pot sa stranga apa in exces care se aduce in masina.

4. Grila de protectie. Avantajele grilei de iarna, care se monteaza pe radiator, sunt extrem de mari. Aceasta grila protectie impiedica umezeala sa intre in radiator si protejeaza impotriva mizeriei. De asemenea, o astfel de solutie este si destul de placuta din punct de vedere estetic.

Ce trebuie sa mai fie facut inainte de venirea iernii?

Pentru a evita orice tip de pagube aduse de iarna, este bine sa se incerce rezolvarea tuturor problemelor aparute pe timpul anului. Astfel, orice mica zgarietura trebuie sa fie eliminata, deoarece iarna poate sa o transforme in probleme foarte grave. De asemenea, daca exista locuri in care vopseaua a inceput sa cedeze, acestea trebuie sa fie rezolvate din acelasi considerent.

Chiar si soferii incepatori pot arunca un ochi sub capota inainte de venirea iernii, pentru a verifica nivelul de ulei si nivelul celorlalte lichide, esentiale pentru anotimpul rece. Antigelul, spre exemplu, poate sa fie un adevarat erou in momentele in care vremea se hotaraste ca este timpul de inghet.

O masina bine pregatita in fiecare iarna si echipata cu anvelope de iarna poate sa fie o masina care isi pastreaza valoarea la un nivel inalt si care poate sa ofere momente excelente in trafic, asadar, alegerea de a o ingriji sau nu, este esentiala.

Salvează

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *