Chestionare auto categoria C online

Sustine-ne cu un Like sau Plus! Multumim!

secrete permis de conducere

  »» Intrebari DRPCIV

  »» Utile soferilor

  »» Curs de mecanica

  »» Definitii auto

Toate chestionarele auto DRPCIV de pe www.odat.ro sunt actualizate permanent de catre oficialii DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) conform ultimelor modificari aduse Codului Rutier.

drpciv

Acestea simuleaza in format electronic toate conditiile din timpul examenului oficial, singura diferenta fiind data de ordinea in care se succed intrebarile.

Autovehicule ce pot fi conduse cu permis Categoria C si subcategoriile acesteia:

Categoria C

In aceasta categorie se incadreaza autovehiculele, altele decat cele care fac parte din categoriile D si D1, a caror masa totala maxima autorizata depaseste 3.500 kg si care au maxim 8 locuri pe scaune in afara de cel al conducatorului. Cu categoria C se pot conduce si ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca cu masa totala maxima autorizata de pana in 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: pentru aceasta categorie, solicitantii trebuie sa aiba cel putin 21 de ani impliniti.

Subcategoria CE

Posesorii permisului de conducere cu categoria CE pot conduce ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 de kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: la fel ca si in cazul categoriei C, cei ce vor sa obtina categoria CE trebuie sa aiba 21 de ani impliniti.

Subcategoria C1

Aceasta subcategorie este destinata autovehiculelor, altele decat cele din categoriile D sau D1, a caror masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg dar nu depaseste 7.500 kg si care nu au mai mult de 8 locuri pe scaune in afara de cel al conducatorului auto. Detinatorii acestei subcategorii pot conduce si ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria C1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: pentru a putea obtine aceasta categorie, solicitantii trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti.

 

Subcategoria C1E

chestionare auto categoria c

In aceasta subcategorie intra ansamblurile de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator ce se incadreaza in subcategoria C1 si o remorca care are masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg, dar numai in conditiile in care masa totala a ansamblului nu este mai mare de 12.000 kg. De asemenea, trebuie sa se tina cont ca masa totala maxima autorizata a remorcii nu trebuie sa depaseasca masa proprie a autovehiculului tragator. In cazul in care ansamblul este format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca sau o semiremorca cu masa totala maxima autorizata de peste 3.500 kg, trebuie sa se tina cont ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: pentru a putea obtine aceasta categorie, solicitantii trebuie sa aiba minim 18 ani impliniti.

Durata cursurilor pentru obtinerea permisului din categoria C si subcategoriile acesteia.

Cursurile scolilor de soferi care pregatesc elevi pentru obtinerea acestor categorii trebuie sa dureze cel putin 11 saptamani.

Taxe necesare pentru a urma cursurile scolii de soferi dar si pentru sustinerea examenului

 • - taxa de scolarizare - aceasta diferind de la o scoala la alta.
 • - taxa pentru contravaloarea permisului de conducere in valoare de 68 de lei in momentul actual.
 • - taxa de examinare - in valoare de 28 de lei si este valabila pentru primele trei examene.
 • - taxa de 84 lei, numai in cazul in care persoana examinata este la al 4-lea examen ori daca se doreste redobandirea permisului anulat anterior.

Conditii de inscriere in scoala de soferi pentru Categoria C si subcategoriile acesteia

 • - permis de conducere categoria B
 • - detinerea certificatelor care atesta ca solicitantul este apt pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice atat din punct de vedere medical, cat si din punct de vedere psihologic.
 • - varsta minima de 21 de ani, respectiv 18 ani in cazul subcategoriilor.
 • - sa nu existe condamnare definitiva pe numele solicitantului pentru infractiiunile prevazute in OUG 195/2002 art. 24.

Acte necesare intocmirii dosarului de examen

 • - fisa de scolarizare eliberata de scoala de soferi la care s-au urmat cursurile.
 • - cererea de inscriere la examen completata si eliberata de scoala de soferi la care s-a pregatit cursantul.
 • - certificatele care atesta ca solicitantul este apt din punct de vedere medical si psihologic sa conduca autovehicule pe drumurile publice.
 • - cazierul judiciar eliberat de sectia de politie in raza careia isi are domiciliul solicitantul.
 • - chitanta care atesta plata contravalorii permisului de conducere.
 • - o fotografie color tip permis de conducere.
 • - copii xerox dupa actul de identitate, diploma de studii si permisul de conducere (daca este cazul).
 • - chitanta sau chitantele care fac dovada platii integrale a taxelor de scolarizare.

Probe sustinute in timpul examenului

Examenul pentru aceste categorii si subcategorii consta in sustinerea a doua probe ce sunt obligatorii de trecut: proba teoretica si proba practica.

Proba teoretica - examenul teoretic consta in completarea a doua chestionare:

 • 1. chestionar cu 26 de intrebari prin intermediul caruia se verifica nivelul de pregatire teoretica din punct de vedere al cunoasterii regulilor de circulatie pe drumurile publice. Pentru a se obtine calificativul ’’admis’’ este necesar a se raspunde corect la cel putin 22 de intrebati in intervalul de timp acordat pentru aceasta proba, acesta fiind de 30 de minute.
 • 2. chestionar cu 11 intrebari specifice categoriei pentru care se solicita obtinerea permisului auto. Obtinerea calificativului "admis" este posibila numai in cazul in care se raspunde corect la cel putin 8 intrebari in intervalul de timp acordat pentru aceasta proba, acesta fiind de 15 minute.

Proba practica - se va conduce pe drumurile publice un autocamion din categoria pentru care se sustine examenul, la care, in cazul in care categoriei sau subcategoriei i se adauga si litera E, se va atasa o remorca.

Cum se completeaza chestionare auto categoria C?