drpciv

Lectii de conducere auto

In aceasta pagina, ODAT.ro a adunat si va ofera cateva sfaturi dar si informatii foarte utile conducerii autovehiculelor pe drumurile publice. Pagina este dedicata atat soferilor cu experienta cat si proaspetilor soferi, niciuna dintre aceste categorii neputand afirma ca stie totul despre soferie si ca nu mai are nimic de invatat.

Lectii de conducere utile care nu se invata in timpul scolii de soferi se gasesc in aceasta pagina transpuse sub forma de articole bine documentate si pe intelesul tuturor. Chiar si cei mai experimentati soferi profesionisti vor gasi lucruri interesante de citit si vor avea cate ceva de invatat.

Pagina este de un real ajutor in principal proaspetilor soferi sau a celor care doresc sa intre cat de curand in randul soferilor dar nu numai acestora, sfaturi de genul aplicarii corecte a conducerii preventive, modalitati de evitarea a oboselii la volan sau modalitati de evitare a accidentelor rutiere si chiar metode de conducere a masinii in conditii dificile de trafic fiind numai cateva din informatiile oferite de catre site.

Toate aceste informatii sunt destinate soferilor care doresc sa aplice modalitati de conducere auto din care sa rezulte atat un trafic mai fluent cat si mult mai sigur pentru propria persoana dar si pentru ceilalti participanti la trafic.

Sfaturi si lectii de conducere auto


Cum sa nu adormi la volan pe timp de noapte

Sfaturi de urmarit atunci cand ai de condus intreaga noapte si trebuie sa iti pastrezi concentrarea, fara sa te ia somnul.

Regula celor 2 secunde in trafic

Ce inseamna regula celor doua secunde si cum poate fi aplicata cu succes de catre soferi in traficul de zi cu zi.

Siguranta rutiera – sfaturi pentru incepatori

Sfaturi principale dedicate soferilor incepatori pentru a reusi sa conduca in trafic in conditii optime de siguranta.

Sofatul catre serviciu si de la serviciu spre casa

Sfaturi utile pentru ca drumul cu masina personala pana la seerviciu si inapoi sa se desfasoare in conditii depline de siguranta.

Conducerea in siguranta pe timp de toamna

Condusul masinii pe timp de toamna – anotimpul in care stilul de condus trebuie adaptat cel mai des. Vezi care sunt motivele!

Soferie – mit sau realitate

Cateva dintre cele mai populare mituri despre soferie si masini aprobate sau spulberate de cercetari amanuntite in domeniu.

Circulatia in siguranta a soferilor si a biciclistilor

Sfaturi pentru soferi de conducere in siguranta in prezenta biciclistilor aflati in trafic si sfaturi pentru biciclisti.

Principii de conducere preventiva ale sistemului Smith

Principiile Smith de conducere preventiva pentru ca orice sofer aflat in trafic sa poata anticipa si evita producerea unui accident rutier.

Cum sa eviti un accident rutier

Felul in care trebuie sa conduci si la ce lucruri sa fii atent astfel incat sa scada la minim probabilitatea de a face un accident.

Cum sa eviti oboseala la volan

Cum sa eviti oboseala ce se poate instala la volan si sfaturi ce trebuie urmate pentru o conducere in siguranta la drum lung.
Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV