Cum trebuie sa aleaga un sofer incepator masina potrivita

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Cum trebuie sa aleaga un sofer incepator masina potrivita
/
3208 Views

Exista o tendinta printre soferii incepatori, in mod special cei tineri, de a opta pentru masini cat mai puternice si cat mai impresionante inca de la primele ore de condus ca detinator al permisului.

Aceste obiceiuri sunt periculoase si au adesea rezultate neplacute pentru ca soferii incepatori, invatati sa conduca pe masinile special alese de instructorii auto pentru a fi cat mai usor de manevrat se pot gasi in pozitia de a nu avea cunostintele si experienta necesare pentru a tine sub control o masina sport puternica.

Autoturismele scumpe si puternice sunt recomandate soferilor mai experimentati

masina potrivita

Soferii incepatori care dispun de suma de bani necesara pentru a achizitiona o masina sport puternica cu diverse dotari sau chiar modificata sunt adesea grabiti sa o conduca. Expertii in domeniu sfatuiesc ca in prima perioada de condus dupa obtinerea permisului sa se utilizeze o masina precum cea pe care s-a facut practica in timpul scolii de soferi sau pot inchiria de masina de la o firma specializata precum VAG24. Se poate imprumuta masina parintilor sau daca masina nu este deja cumparata se poate opta pentru o masina sigura mai degraba decat una puternica si rapida.

Mai trebuie luat in calcul si faptul ca masinile sport puternice sunt foarte greu de condus economic, astfel incat acestea vor avea un consum imprevizibil cand la volan se afla un sofer incepator.

Masinile de clasa medie, cu suspensii bune sunt ideale pentru strazile din Romania

Masinile de clasa mica si cele de clasa medie sunt mai fiabile si mai accesibile ca pret. O Dacie Logan, spre exemplu este o investitie potrivita pentru incepator, pretul este accesibil, la fel si preturile pentru piesele de schimb, masina se conduce relativ usor si datorita dimensiunii se parcheaza usor.

Pe de alta parte, un VW Golf sau un Renault Clio sunt de asemenea excelente pentru incepatorii de pe strazile din Romania datorita sistemului de suspensii potrivite pentru drumurile de aici.

In ceea ce priveste vesnica dilema intre diesel si benzina, trebuie luat in considerare faptul ca masinile diesel sunt mai costisitoare iar investitia nu se justifica daca nu se parcurg cel putin 3000 km lunar cu masina.

Cele mai recomandate masini pentru incepatori

Dacia Logan este una dintre cele mai accesibile si mai fiabile masini pentru drumurile din Romania. Un Logan in variante de baza pe benzina are un pret de 6.890 euro, iar un CASCO pentru acesta masina se poate incheia la o taxa medie anuala de 400 euro.

Volkswagen Polo este o alta varianta de masina ideala pentru incepatori. Aceasta masina este una dintre cele mai fiabile de clasa mica si costa 12.290 in varianta cu patru usi sau 11.448 in varianta cu 2 usi.

Kia Rio 1.1 DSL este o masina cu motor pe motorina potrivit pentru incepatori datorita consumului mic de doar 3,9 in mediul urban. Pretul acestui model porneste de la 12.203 euro

Hyundai i10 este o alta recomandare pentru cei care isi doresc sa faca economii, aceasta avand unul dintre cele mai mici costuri la reviziile obligatorii si o garantie de 5 ani ce nu tine cont de numarul de kilometri

Ford Focus 1.0 Ecobust este un model ideal pentru incepatori datorita asistentei la parcare. Acest model 1.0 pe benzina, cu 5 usi porneste de la pretul de 16.650 euro cu senzorii de parcare inclusi in pret.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *