Chestionare auto categoria A online

Sustine-ne cu un Like sau Plus! Multumim!

secrete permis de conducere

  »» Intrebari DRPCIV

  »» Utile soferilor

  »» Curs de mecanica

  »» Definitii auto

Toate chestionarele DRPCIV categoria A de pe www.odat.ro sunt actualizate permanent de catre oficialii DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) conform ultimelor modificari aduse Codului Rutier.

drpciv

Acestea simuleaza in format electronic toate conditiile din timpul examenului oficial, singura diferenta fiind data de ordinea in care se succed intrebarile.

Autovehicule ce pot fi conduse cu permis Categoria A si subcategoriile acesteia:

Categoria A

Aceasta categorie cuprinde motocicletele cu sau fara atas precum si triciclurile dotate cu motoare cu o putere de peste 15 kW.

Conditii ce trebuie indeplinite: pentru a putea conduce un autovehicul din aceasta categorie trebuie indeplinita una din cele doua conditii:

 • - cel putin 2 ani de experienta in conducerea autovehiculelor din categoria A2 si cel putin 20 de ani impliniti,
 • - minim 24 de ani.

Subcategoria AM

Cu aceasta subcategorie se pot conduce mopede, inclusiv ATV-uri, care nu depasesc 45 km/h, nu au o capacitate cilindrica mai mare de 50 cm3 si nici o putere ce depaseste 4kW.

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima de 16 ani. Cursantii intre 16 si 18 ani sunt examinati in prezenta unui martor sau a unui tutore.

Subcategoria A1

In aceasta subcategorie se incadreaza motociclurile cu o capacitate cilindrica maxima de 125 cm3, cu o putere maxima de 11kW, dar si cu un raport putere-greutate da maxim 0.1kW/kg, precum si triciclurile dotate cu motoare cu o putere maxima de 15kW.

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima necesara pentru a conduce autovehicule ce se incadreaza in aceasta subcategorie este de 16 ani. Cursantii intre 16 si 18 ani sunt examinati in prezenta unui martor sau a unui tutore.

 

Subcategoria A2

Subcategoria A2 este destinata motociclurilor cu o putere de cel mult 35kW si care nu au un raport putere-greutate mai mare de 0,2kW/kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: 18 ani impliniti

Conditii generale ce trebuie indeplinite pentru putea obtine permis si a conduce pe drumurile publice autovehicule din categoria A si subcategoriile acesteia:

chestionare auto categoria a
 • - obtinerea certificatului medical din care sa reiasa ca solicitantul este apt din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor.
 • - solicitantul sa nu fi fost condamnat definitiv prentru oricare din infractiunile prevazute in OUG 195/2002 art. 24.

In ce consta cursul auto

Urmarea a 24 de ore de pregatire teoretica si 30 de ore de pregatire practica pe durata a minim 5 saptamani. Pregatirea practica consta in manevre de conducere a motociclului in poligon.

Ce obligatii are cursantul

 • - prezentarea atat la cursurile de pregatire teoretica, cat si practica.
 • - detinerea in permananta asupra sa a actului de identitate si a caietului cursantului.
 • - respectarea indicatiilor date de catre instructorul auto si a programei de invatamant.
 • - promovarea testelor care atesta absolvirea scolii de soferi.

Acte necesare pentru intocmirea dosarului de examen

 • - fisa de scolarizare eliberata de scoala de soferi pe care a urmat-o.
 • - cererea de inscriere la examen.
 • - fisa medicala care sa ateste ca solicitantul este apt pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice.
 • - cazierul judiciar obtinut de la autoritatile abilitate.
 • - chitanta care sa ateste ca s-a platit contravaloarea permisului de conducere.
 • - o fotografie color tip permis de conducere.
 • - copii xerox dupa actul de identitate si dupa permisul de conducere daca este cazul.
 • - chitanta care sa ateste achitarea taxelor de scolarizare.

In ce consta examenul auto pentru categoria A

Pentru a obtine permisul de conducere categoria A, cursantul va fi examinat la doua probe: proba teoretica si proba practica.

Proba teoretica se sustine in format electronic (pe calculator) si consta in completarea unui chestionar cu 20 de intrebari, aceleasi cu cele intalnite pe www.odat.ro. Timpul alocat este de 20 de minute, timp in care trebuie sa se raspunda corect la cel putin 17 intrebari. In cazul in care se dau 4 raspunsuri incorecte, proba se intrerupe automat si se acorda calificativul "respins".

Proba practica a examenului se sustine in poligon si consta in executarea unor manevre standard care sa demonstreze abilitatea de a conduce motocicluri.

Cum se completeaza chestionare auto categoria A?