drpciv

Stiri auto pentru soferi

Pe pagina dedicata stirilor din lumea automobilistica informatia este atent prezentata, aleasa si structurata astfel incat sa fie de egal ajutor celor care sunt deja soferi, dar si celor care intentioneaza sa isi ia permisul de conducere in viitorul apropiat.

Pe aceasta pagina gasiti si stiri auto care sunt in mod special folositoare celor care sunt in cursul procesului de a-si lua permisul de conducere si doresc sa fie tinuti la curent cu toate schimbarile ce ar putea afecta procesul examenului sau formalitatile legate de obtinere a permisului.

In ajutorul viitorilor soferi, ODAT.ro vine in permanenta cu informatii noi si reactualizate periodic pentru a acoperi toate modificarile sau noile implementari ce pot afecta modul in care poate fi obtinut permisul, de la formalitati de inscriere, detalii legate de desfasurarea examnului scris, pana la particularitati ale examenului practic. In cazul soferilor deja experimentati rutina poate deveni un inamic ce actioneaza pe nesimitite si produce neasteptat de multe pagube. In calitate de sofer, informatii legate de schimbari in Codul Rutier, noutati legislative si alte informatii de actualitate trebuie sa fie intotdeauna de maxim interes pentru a evita situatile neplacute precum o contraventie neasteptata pentru un act nespecificat in legislatia din momentul obtinerii permisului sau chiar o regula de circulatie nou introdusa.

Urmarind stirile auto de interes general pentru soferi, intotdeauna de actualitate si preluate din surse de maxima incredere, sunteti intotdeauna cu un pas inaintea amenzilor si situatiilor neplacute din trafic. A conduce corect nu se reduce la a conduce precaut, un sofer bine informat este un sofer ce este mult mai echipat pentru a se feri atat pe sine cat si pe ceilalti participanti la trafic de potentialele pericole.

Stiri auto si noutati


Cine poate conduce un tractor si care sunt principalele elemente legislative in acest sens?

Afla care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea conduce un tractor in Romania.

ITP in fiecare an pentru posesorii de masini mai vechi de 12 ani

Pentru a stopa invechirea parcului national auto, incepand cu 2018 masinile mai vechi de 12 ani vor trebui sa faca ITP anual.

Statistici privind alcoolul la volan si sfaturi utile pentru soferii incepatori

Afla despre legislatia din momentul de fata in ceea ce priveste alcoolul si in cat timp iese alcoolul din sange.

Proba practica a examenului pentru obtinerea permisului auto va fi filmata si inregistrata audio

S-a inceput cu adevarat inregistrarea examenului auto, pentru a nu mai exista neclaritati in modul de desfasurare al acestuia.

Programul Rabla 2016 vine cu o noua suplimentare a tichetelor electronice

Programul Rabla a fost suplimentat in acest an cu un numar mare eco tichete pentru achizitionarea unei masini noi.

Politia Rutiera avertizeaza in privinta condusului sub influenta Pokemonilor

Influenta Pokemonilor asupra conducatorilor auto si accidentele care s-au produs din cauza acestei aplicatii.

S-a terminat cu radarele in Romania! Activitatea politistilor pandari este ilegala

Anul acesta s-a creat un precedent de care se pot folosi soferii ce sunt prinsi de radarele ascunse ale politiei rutiere.

Soferii vor fi testati pentru consumul de stupefiante

Soferii care ajung pe litoral in acest an ar putea fi controlati pentru consumul de stupefiante si vor fi aspru pedepsiti.

Noi reguli pentru firmele de TAXI din Romania

Firmele de taxi vor avea nevoie din 2016 de manager cu atestat profesional special pentru acest post.

Cum a pacalit un roman noile pistoale radar

Pistoalele radar cu laser si cum te poti folosi de marjele de eroare pe care acestea le au in jurul valorii de 100 km/h ca sa scapi de amenda.
Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV