carvertical VIN

Modalitati de a combate frica de a conduce

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Modalitati de a combate frica de a conduce

Multe persoane care abia si-au luat permisul de conducere sau care nu au mai condus de mult se confrunta cu frica de a iesi in trafic cu masina. Cu toate acestea, exista cateva modalitati de a combate aceasta frica nejustificata.

Cum se combate frica de condus

1. Gaseste motivul. In primul rand trebuie gasita sursa fricii de a conduce. Aceasta se poate datora faptului ca abia s-a obtinut permisul de conducere, implicarii in accidente, neincrederea in abilitatile proprii de sofer, etc.

2. Creeaza-ti confort si relaxeaza-te. Dupa urcarea in masina este foarte important sa se regleze oglinzile, sa se ajusteze scaunul si chiar sa se porneasca melodia preferata pe sistemul audio la un volum mic, toate acestea creand confort urmat de relaxare.

3. Ia un prieten cu tine. Chiar daca persoana care insoteste soferul nu stie sa conduca, un prieten care sa stie cand si mai ales ce fel de glume sa faca pentru a induce o atmosfera de relaxare, este binevenit.

4. Relaxeaza-te cu ajutorul muzicii. In mod special atunci cand exista frica de a conduce, ascultarea muzicii la volum mare nu va face dacat sa enerveze si sa streseze si mai tare. Muzica trebuie sa fie una placuta, relaxanta si la un volum mic, care sa nu distraga atentia de la trafic. In cazul in care atentia este totusi distrasa si la un volum mic, se recomanda oprirea acesteia.

5. Nu te arunca direct in trafic aglomerat. Pentru inceput este bine sa se sofeze pe strazile din jurul locuintei si pe inserat, atunci cand nu mai este atat de mult trafic. Acumularea experientei elimina starea de frica si se poate sofa pe distante din ce in ce mai mari.

In cazurile extreme in care nu se poate invinge starea de frica fara ajutor specializat este recomandata apelarea la serviciile instructorilor auto.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *