Indicatoare rutiere explicate

E imposibil sa obtineti permisul de conducere fara a sti si fara a intelege semnificatia indicatoarelor rutiere. Pentru ca in Codul Rutier sunt si o multime de semne rutiere cu care cei mai multi conducatori auto nu se intalnesc in mod frecvent, in cele ce urmeaza am facut pentru voi o lista cu toate indicatoarele rutiere impreuna cu explicatiile aferente.

Indicatoarele rutiere sunt de departe cele mai importante piese ale sistemului rutier de circulatie. Ele au forme specifice si sunt menite sa mentina circulatia intr-un ritm acceptabil in locurile unde nu sunt politisti care sa dirijeze traficul. In general, unul dintre factorii de distingere ai indicatoarelor este forma, care poate fi:

  • – triunghiulara, pentru indicatoarele de atentionare/avertizare;
  • – rotunde, pentru toate indicatoarele care interzic ceva;
  • – care confera prioritate si care au forme mai deosebite;

De regula, indicatoarele rutiere se monteaza pe dreapta, astfel incat soferii care le intalnesc sa isi dea seama ca le sunt adresate. Totusi, ele pot fi amplasate si pe partea cealalta a drumului, dar numai daca se considera ca astfel se ofera o vizibilitate mai buna. Indicatoarele pot fi amplasate si deasupra benzilor, ceea ce semnifica ca li se adreseaza doar benzii de circulatie pe care se face trecerea.

Explicatia tuturor indicatoarelor rutiere

Indicatoare rutiere explicate, semne de circulatie, marcaje rutiere si indicatoare de circulatie pentru soferii incepatori.

It is main inner container footer text