Chestionare auto DRPCIV categoria A,B,C,D,E online

Pentru a fi posibil sa iei examenul auto teoretic din prima este nevoie sa completezi chestionare auto online care prezinta in structura lor un numar de 26 intrebari, conditia fiind sa raspunzi corect la cel putin 22 dintre ele, pentru a-l trece.

Insa pentru a te apropia de o valoare de adevar a raspunsurilor cat mai mare, trebuie sa ai grija sa aprofundezi informatiile referitoare la legislatia auto romana, la necesitatile fiecarui vehicul in parte pentru a functiona si nu in ultimul rand la anumite norme de circulatie.

Pe site-ul nostru gasesti chestionare auto 2024 corecte, realizate special pentru tine, indiferent de ce categorie ar fi vorba, A, B, C, D sau E.

Astfel de chestionare auto DRPCIV sunt asemanatoare cu cele din sala de examen, astfel ca repetarea lor, dar si aprofundarea unor informatii pe care inca nu le stapaniti va pot aduce in pole-position pentru a trece proba din prima.

Testele au o structura diferita, functie de categoria vizata, de aceea pentru fiecare dintre aceasta se sustine un examen diferit care va face posibila ulterior eliberarea unui permis auto.

 

Completarea de teste auto drpciv poate preface intr-un mod ideal conditiile de examen pe care le veti avea peste cateva luni asa ca trebuie sa le tratati in serios.

La fel ca in metodologia de examinare, fiecare intrebare va fi insemnata ca fiind” corecta” sau” gresita”, iar un numar de 5 greseli va atrage calificatul” respins”, in timp ce punctajul minim pentru a trece testul necesita 22 de raspunsuri corecte. Timpul de gandire este de 30 minute, astfel ca aveti ocazia sa vi-l divizati asa cum va doriti.

Mai jos aveti o serie de reguli de care trebuie sa tineti cont pentru a nu fi sanctionat, dar si alte date care vizeaza obtinerea permisului de conducere in conditii normale:

secrete permis de conducere

Examenul de obtinere a permisului este sectionat in doua parti:

1. Partea teoretica - aceasta proba se deruleaza in fata unui calculator, intr-un format de tip electronic si vizeaza completarea unui chestionar auto cu 26 itemi, ale caror raspunsuri se regasesc in cartea Codului rutier.

Numarul minim de raspunsuri corecte pe care trebuie sa-l inregistreze candidatul la finalul celor 30 de minute de examinare este 22, pentru a putea fi declarat "ADMIS".

Pentru a pregati cum se cuvine intampinarea acestei prime probe trebuie sa tineti cont de cateva aspecte foarte importante: sa aprofundati studiul cu privire la semnele de circulatie, dar si sa va clarificati semnificatia indicatoarelor rutiere. Acest lucru este foarte important deoarece va poate usura munca pentru a executa chiar si manevrele potrivite la proba practica.

Exersarea si repetarea a cat mai multe chestionare drpciv pentru a va putea aduce numaidecat in starea mentala necesara pentru a sustine un examen. Numarul total de teste drpciv online este foarte mare asa ca aveti posibilitatea sa inmagazinati informatia necesara pentru a putea intampina proba in conditii de maxima pregatire.

Partea teoretica se desfasoara in format electronic, aceasta constand in completarea unui set de teste auto 2024 pe o anumita categorie la care se doreste obtinerea permisului de conducere. Altfel spus, daca doriti sa obtineti permisul de categorie B, trebuie sa completati chestionare auto categoria B, acest lucru fiind valabil si pentru restul optiunilor vizate.

Daca doriti sa luati examenul teoretic pentru categoria D, nu completati chestionare auto categoria B, deoarece seturile de intrebari vor fi diferite si vor conduce la formarea unor confuzii, iar in final la picarea acestuia.

Fiecare categorie in parte are intrebarile ei predestinate, pe durata mai multor chestionare auto drpciv asadar aveti mare atentie pentru sectiunea in care optati sa efectuati teste de control.

Ori de cate ori doriti sa adaugati o noua categorie asupra permisului auto se identifica o noua examinare, intrucat aceasta este conditia impusa de organele statului pentru a putea conduce mai multe tipuri de vehicule concomitent.

Programul de tip electronic utilizat la partea teoretica presupune derularea raspunsurilor instantaneu. Altfel spus, dupa fiecare intrebare va fi indicat cu "Corect" sau "Gresit" in dreptul fiecarei intrebari. La un numar mai mare de 5 raspunsuri gresite veti pica examenul, indiferent ca nu a-ti apucat sa raspundeti la tot setul de 26 intrebari.

2. Partea practica - are drept scop acoperirea unui traseu impus de agentul circulatie care efectueaza examinarea pe o anumita directie la nivelul drumurilor publice. In cadrul acestei parti, candidatul trebuie sa arate ca stapaneste informatiile obtinute in cadrul orelor petrecute la scoala de soferi.

Fiecare abatere va fi penalizata, mai ales daca se face abstractie de respectarea indicatoarelor de circulatie, de neacordarea de prioritate sau orice alta conditie care expune siguranta unui automobil.

Candidatul trebuie sa obtina in acest caz un numar de 22 puncte, daca obtine 21 sau mai putin, va fi declarat” Respins”.

Setul cu itemi ce vizeaza penalizarea candidatului in timpul probei practice

Setul 1 - in acest set se analizeaza daca candidatul stie sa pregateasca un vehicul pentru drum, dar si daca executa corect inspectia tehnica a acestuia.

La nivelul seturilor de teste auto drpciv contine se regasesc majoritatea raspunsurilor, pentru a evita sanctionarea la acesta sectiune. Se va scadea conform punctajului fiecare abatere astfel:

 • 3 puncte, daca nu se stabilizeaza scaunul, oglinzile, centura de siguranta in suport, nu se inchid automatizat usile si daca nu se cunosc semnele si aparatura de bord.. Motocicletele sunt singurele vehicule care fac abstractie la acest punct, acest lucru fiind evidentiat si in majoritatea testelor de categorie A.
 • 3 puncte daca nu se efectueaza operatiuni de verificare a pneurilor, a franelor, lichidului de frana, a luminilor, claxonului sau directiei.
 • 3 puncte daca nu se verifica perioada de valabilitate a ITP-ului si a asigurarii RCA, dar si starea stingatorului de incendiu, triunghiului reflectorizant si trusei medicale.

Setul 2 - penalizarile in acest caz se vor acorda daca nu se efectueaza corect manevrele atunci cand va aflati in trafic

Tot ce contine aceasta grupa se pot aprofunda din codul rutier, iar verificarea se poate face completand intrebari DRPCIV care se pot gasi gratuit pe www.odat.ro.

Nerespectarea normelor de la prezentul punct se penalizeaza astfel:

 • 5 puncte pentru candidatul care nu poate tine banda de mers inapoi in linie dreapta, in viraj la stanga sau la dreapta, ori la coltul unei strazi.
 • 5 puncte daca nu se poate obtine intoarcerea unei masini in 3 pasi.
 • 5 puncte in cazul efectuarii unei parcari normale sau in rampa si parasirii autovehiculului, in panta sau pe teren plat, in paralel, perpendicular sau oblic cu bordura.
 • 7 puncte pentru candidatul care nu efectueaza manevre de incetinire ale autovehiculului fara sa il bruscheze.

Aceste prevederi se gasesc pe parcursul rezolvari seturilor de chestionare auto drpciv pentru a evita sa faceti cele mai comune greseli intalnite la viitori soferi.

Setul 3 - penalizarile in acest caz vor fi acordate daca nu va comportati adecvat in trafic si daca nu efectuati manevre in deplina siguranta in conditii normale de circulatie.

 • 3 puncte pentru candidatul care porneste motorul inadecvat si il bruscheaza
 • 3 puncte pentru candidatul care nu accelereaza ascendent si care nu mentine adecvat directia de mers indiferent daca schimba treptele de viteza
 • 5 puncte pentru candidatul care evacueaza zona de stationare dupa ce a parcat, daca opreste in trafic inexplicabil sau daca iese de pe un drum cu acces interzis
 • 3 puncte daca candidatul nu conduce corespunzator autovehiculul pe un drum drept, in spatii limitate sau atunci cand intalneste alte autovehicule.
 • 3 puncte daca candidatul conduce incorect cand efectueaza viraje sau daca nu poate manevra corespunzator masina atunci cand le executa.

Setul de chestionare auto online 2024 drpciv precizeaza si acest lucru, candidatul avand obligatia sa mentina banda de mers atunci cand se afla in trafic.

 • 3 puncte daca agentul de circulatie nu trece corect intersectiile si nu tine cont de prioritatea pe care trebuie sa o acorde celorlalti participanti in trafic.
 • 5 puncte daca candidatul nu respecta conditiile si normele care se impun pentru a schimba o directie de mers, sau daca executa viraje pe o anumita banda, la stanga sau la dreapta
 • 5 puncte pentru candidatul ce nu nu respecta indicatiile de intrare sau de iesire de pe autostrada ori de pe artere similare sau daca foloseste incorect luminile de drum.

Mai multe tipuri de intrebari despre contextele in care trebuie folosite luminile de intampinare se regasesc in toate seturile, indiferent de categorie.

 • 6 puncte pentru candidatul care nu respecta normele ce se aplica in timpul depasirii unor suprafete de carosabil aflate in constructie, cand se depasesc vehiculele parcate sau in cazul in care acesta este depasit.
 • 6 puncte daca candidatul nu tine cont de normele ce trebuie respectate in cazul lucrarilor rutiere, atunci cand circula intr-un sens giratoriu, in apropierea unor statii de autobuz publice, de tramvai sau cai ferate, dar si in randul trecerilor pentru pietoni, a pantelor sau a rampelor.

Majoritatea testelor de intrebari drpciv pun accent pe aceste prevederi.

 • 6 puncte pentru candidatul care nu isi ia masuri de precautie atunci cand paraseste un vehicul, atat pentru el cat si pentru ceilalti pasageri.

Setul 4 - la nivelul acestui set veti fi penalizat daca nu tineti cont de o serie de reguli ce vizeaza fluxul la nivelul traficului, siguranta autovehiculului atunci cand se afla in mers si nu in ultimul rand la conducerea intr-un mod cat mai ecologic

Asemenea reguli sunt foarte importante si trebuie sa se tina cont de ele la fel ca si restul seturilor. Odata parcurse seturile de intrebari gasite in chestionarele auto drpciv indiferent de categoria vizata, aveti garantia ca veti deveni un bun sofer si o sa aveti posibilitatea sa evitati pe cat posibil aceste penalizari.

Toate intrebarile se pot regasi la nivelul site-ului odat.ro, optand pentru sectiunea Chestionare Auto.

Distributia penalizarilor este facuta astfel:

 • 3 puncte pentru candidatul care accelereaza si franeaza brusc, schimband aspect parametrii de functionare ai vehiculului
 • 3 puncte daca agentul de circulatie observa ca evitati in mod deliberat sa depasiti alte vehicule atunci cand situatia o cere
 • 3 puncte pentru candidatul care cedeaza in mod inexplicabil prioritatea pietonilor sau altor participanti in trafic care nu dispun de un asemenea drept conform indicatoarelor rutiere.
 • 21 puncte daca agentul de circulatie observa ca nici un semn de circulatie nu este respectat, nu se tine cont de culoarea semafoarelor prezente in intersectie sau daca nu se acorda prioritate adecvat pe toate drumurile care nu sunt dirijate de agenti ai circulatiei
 • 21 puncte pentru candidatul care nu se respecta semnalele aratate de catre examinator
 • 6 puncte daca candidatul nu pune in aplicare si nu respecta semnalele politistilor de frontiera, a agentilor de cale ferata, a membrilor patrulelor scolare, a persoanelor nevazatoare sau a lucratorilor stradali.

Asemenea reguli sunt foarte importante pentru a se asigura un trafic fluent, pentru a se evita coliziunile, iar majoritatea se regasesc cu certitudine in setul de intrebari ale chestionarelor auto drpciv.

 • 5 puncte pentru candidatul care nu micsoreaza viteza de deplasare sub 30 km/h in localitati sau sub 50 km/h in afara acestora, in cazul in care acest lucru este precizat de lege.
 • 5 puncte pentru candidatul care depaseste viteza maxima admisa pe un anumit tronson carosabil
 • 5 puncte pentru candidatul care va circula cu o viteza mica sau care nu va tine ritmul in conditiile impuse de ceilalti participanti la trafic
 • 5 puncte pentru candidatul care in conditii meteorologice exceptionale nu va conduce cu maximum de precizie si indemanare, reducand viteza de deplasare pentru ca actul de circulatie sa se desfasoare in deplina securitate.
 • 5 puncte pentru candidatul care nu va respecta regulile de deplasare in trafic la nivelul tunelelor si pasajelor subterane sau la imobilizarea involuntara a autovehiculului pe acest sector de drum
 • 7 puncte pentru candidatul care nu respecta o distanta minima admisa fata de participantii in trafic, indiferent daca acestia se afla in banda alaturata de mers sau in fata.

In afara acestor sectiuni in care se aplica penalizari, candidatul care doreste eliberarea permisului auto va fi declarat respins si in cazul in care va declansa un eveniment rutier neprevazut sau daca va fi nevoie de interventia agentului de circulatie pentru a indeparta un pericol evident.

Fiecare permis de conducere are parti distincte, care de-a lungul timpului vor suferi modificari. In cazul expirarii, sau a cererii de eliberare a unui nou permis aspectul va fi diferit.

Informatiile care se identifica pe fiecare parte a permisului de conducere auto:

chestionare auto

Partea frontala:

In acest loc se pot identifica informatii reprezentative despre candidat, precum tara sa de provenienta, sau indicativul auto reprezentativ, ce va fi amplasat la nivelul unui dreptunghi albastru cu 12 stele galbene gasit in partea din stanga-sus.

In adaos, vor fi precizate numele, prenumele, data si locul nasterii, codul numeric personal, fotografia care sa ateste legitimarea conducatorului auto si semnatura sa.

Tot pe aceasta fateta se identifica date cu privire la emiterea permisului de conducere precum si la expirarea sa, o serie unica a acestuia, dar si categorie de autovehicule pe care persoana desemnata are voie sa le manevreze.

Partea dorsala:

In acest loc se identifica informatii si date precise care indica categoriile auto la care conducatorul a trecut examinarile pentru a putea manevra un vehicul.

De asemenea se poate remarca data in care a fost obtinuta fiecare categorie, dar si cand expira aceasta.

Nu in ultimul rand noutatea consta in explicarea unor informatii sub forma de coduri care semnifica restrictiile obtinute in cadrul istoricului auto, toate reglementate sub egida UE.

In adaos sunt mentionate si cateva norme rutiere ce au ca scop obtinerea unui raport cat mai mare de siguranta in trafic.

Pe langa toate cele mentionate se mai identifica un cod de bare, care sa certifice provenienta documentului.

Invatarea inca de timpuriu a codului rutier, repetarea asumata a testelor, constientizarea erorilor de interpretare si fixarea informatiilor potrivite va pot aduce in situatia de a trece din prima atat proba teoretica cat si pe cea practica.

Toate chestionarele auto drpciv 2024 sunt revizuite si imbunatatite astfel incat calitatea invatarii sa fie una mare.

Nu stii cum se completeaza aceste chestionare auto DRPCIV? Iata cum!

ATENTIE: Realizarea a cat mai multe chestionare fara studiu nu va confirma si trecerea examenelor. Este foarte important sa tineti cont si de indicatiile pe care le ofera instructorul auto in timpul orelor de condus, acelea din urma ajutandu-va sa treceti cu brio proba de oras.