Chestionare auto DRPCIV categoria A,B,C,D,E online

Stiai ca o serie de chestionare auto 2018 enuntate corect te pot conduce spre obtinerea permisului de conducere?

Parcurgerea chestionarelor auto nu este usor de facut, mai ales daca la nivelul acestora s-a strecurat informatie eronata, cum este posibil chiar si in cazul unor domenii atestate de pretestare.

Deseori se pot identifica variante multiple de raspuns sau intrebari care duc la deruta, iar ulterior se pot transforma in greseli pe foaia de examen. Cum vrei sa eviti pe cat posibil acest lucru, te invitam in acest inceput de an sa iei calea unor chestionare auto online validate si confirmate, care te pot duce tot mai aproape de scopul mult dorit.

Ce presupune parcurgerea unui test drpciv? Un chestionar auto consta in citirea si rezolvarea unui numar de 26 intrebari de dificultate diferita, iar pentru a putea obtine calificativul "ADMIS", tu trebuie sa raspunzi la minimum 22 dintre acestea corect.

Pentru a putea raspunde corect la diferite teste auto categoria C, D, E, A sau B pe care ti le-am pregatit in 2018 este absolut necesara intelegerea legislatiei auto in vigoare, dar si a regulilor de circulatie intre vehicule, precum si a indicatoarelor sau semnelor de circulatie

Aceste chestionare sunt intocmai ca intr-o sala de examinare, astfel ca tu vei avea ocazia de a te testa ori de cate ori vei avea ocazia. Repetarea de chestionare auto drpciv te poate aduce tot mai aproape de a trece examenul auto din prima daca iti dai silinta in intelegerea lor, un lucru care ar putea sa iti aduca satisfactia dorita.

Sa nu te mire faptul ca exista teste auto drpciv diferite, deoarece fiecare categorie auto in parte presupune o altfel de abordare, dat fiind tipul de vehicul si conditiile de desfasurare a acestuia in trafic. Fiecare categorie se sustine izolat, urmand ca la finalul probelor aferente sa se obtina calificativele de rigoare.

Sustine-ne cu un Like sau Plus! Multumim!
 

Chestionare auto DRPCIV cu raspunsuri explicate

Selectati categoria de examinare:
Textul din imagine:


Nu poate fi citit?

Completarea de chestionare drpciv ce se pot regasi mai sus te ajuta sa regasesti perfect conditiile de examinare. Dupa ce ai raspuns la fiecare intrebare, se va forma un marcaj care va indica raspunsul "Corect" sau "Gresit", iar timpul de lucru va fi de exact 30 minute. Daca ai raspuns gresit la 5 intrebari, vei primi calificativul "Respins", indiferent ca nu ai terminat numarul total de 26 intrebari.

Daca insa ai raspuns corect la 22 sau mai multe dintre acestea va fi aratat "Admis".

Atentie: Chiar daca nu ai reusit sa finalizezi un test poti opta pentru inceperea altuia, selectand categoria care o doresti si introducand codul unic, dupa care butonul” Start” te asteapta sa incepi noua misiune.

secrete permis de conducere

Mai jos iti vom prezenta o serie de date pe care trebuie sa le cunosti despre conditiile obtinerii permisului de conducere precum si de sanctiunile acordate atat in cadrul sustinerii probei practice cat si a celei teoretice.

Examenul de obtinere a examenului de conducere in Romania se desfasoara in 2 etape, anume proba teoretica si cea practica.

Pentru a putea sustine initial proba teoretica, trebuie efectuata o programare, iar pe baza unui document reprezentativ va veti prezenta la locul vizat, acolo unde va vor fi puse la dispozitie toate conditiile si materialele necesare pentru desfasurarea adecvata.

1. Proba teoretica - aceasta proba are la baza raspunderea corecta la un numar de minimum 22 intrebari pentru a fi declarat "ADMIS". Se desfasoara in format electronic, sub atenta supraveghere a unor organe competente, iar sala dispune de monitorizare video.

Orice incercare de copiere sau informare dintr-o sursa exterioara se pedepseste cu eliminare din sala de examinare, dar si alte sanctiuni.

Pentru a efectua o buna instruire a notiunilor teoretice trebuie sa tineti cont de o serie de aspecte esentiale:

 • invatarea simbolurilor si indicatoarelor de circulatie - daca consultati codul rutier toate notiunile va vor fi familiarizate, lucru care are drept scop intelegerea unor actiuni de circulatie adecvata a autovehiculelor pe drumurile publice dar si invatarea manevrelor ce trebuie exercitate pe acestea.
 • frecventarea testelor auto online - pentru a intra in atmosfera examenului teoretic.

Testele auto drpciv sunt facute special pentru persoanele care vor sa reuseasca din prima. Cu cat le repeti mai mult cu atat mai bine, caci atentia ta distributiva, orientarea in spatiu dar si asumarea raspunsurilor vor fi argumente care in final te vor propulsa catre reusita.

In cadrul probei teoretice, pe ecranul unui calculator ti se va afisa un set de intrebari in functie de categoria auto pentru care optezi sa dai examenul. Daca doresti spre exemplu sa reusesti la nivelul categoriei B, vei rezolva chestionare auto categoria B, valabil si pentru restul categoriilor.

ATENTIE: Fiecare categorie auto are intrebari reprezentative, fara sa existe formulari, intrebari sau raspunsuri asemanatoare intre ele. Ai grija spre exemplu daca optezi spre obtinerea permisului categoriei A sa nu completezi chestionare auto categoria B inainte de testare pentru a nu stoca informatia nedorita si a nu fi dezamagit de rezultatele obtinute.

Daca doriti sa obtineti licenta mai multor categorii se va da o proba teoretica pentru fiecare dintre acestea, aceasta din urma fiind conditia necesara impusa de legea statului roman dar si a politiei rutiere pentru ca un om sa obtina permisia sa conduca mai multe tipuri de autovehicule deodata.

Softul construit pentru proba teoretica este facut in asa fel astfel incat dupa finalizarea fiecarei intrebari sa fie indicat raspunsul de "Corect" sau "Gresit".

ATENTIE: Daca a-ti ajuns la un total de 5 greseli, indiferent daca nu a-ti parcurs toate cele 26 intrebari, veti fi declarat "RESPINS" fara sa mai puteti continua examinarea. In aceasta situatie legislatia in vigoare spune ca aveti dreptul la un numar finit de retestari, sub stricta conditie de a va reprograma ulterior.

2. Proba practica - in cadrul acestei probe se va pune accent pe formarea unui traseu pentru candidat, ce va fi parcurs pe drumurile publice, ales de catre politistul de circulatie cu care se va da testarea. In acest caz trebuie sa puneti in practica tot ceea ce a-ti invatat cu instructorul de la scoala de soferi, mai ales atunci cand situatia o cere.

La fel ca in cazul probei teoretice si la proba practica vor fi acordate sanctiuni, daca nu sunt respectate anumite norme de circulatie ale autovehiculelor la nivelul drumurilor judetene, iar acumularea unui punctaj mai mic de 22 puncte duce la descalificarea candidatului care sustine proba.

De ce va tine cont agentul rutier cand vine vorba de sanctiuni?

Acesta va urmari un set de 4 grupe de reguli ce implica buna desfasurare a unui autovehicul in trafic, precum si aplicarea regulilor de circulatie destinate in anumite situatie. Pentru a evita sa faceti astfel de erori, cautati sa finalizati cat mai multe teste drpciv online, la finalul carora se vor putea clarifica niste notiuni de care va trebui sa tineti cont ulterior.

Grupa 1 - vizeaza formarea abilitatilor de pregatire a autovehiculului pentru drum, dar si verificarea sistematica a acestuia

Setul de teste auto drpciv are grija sa va puna la curent cu acest set de reguli pentru a nu fi penalizat. Penalitatile oferite in aceasta grupa sunt urmatoarele:

 • 3 puncte penalizare daca nu se regleaza la coordonatele potrivite scaunul, daca nu se fixeaza oglinzile sau centura de siguranta, daca nu se verifica senzorul care indica securizarea usilor sau daca nu se cunoaste aparatura de la bordul antorismului.

Motocicletele sunt singura categorie distincta care fac exceptie de la aceasta regula, lucru pe care il puteti observa de altfel si daca completati chestionare auto drpciv pentru categoria A.

 • 3 puncte penalizare daca nu se controleaza starea de functionare a pneurilor, a franelor, lichidelor, a luminilor, claxonului sau directiei.
 • 3 puncte penalizare daca nu se verifica actele de asigurare, stingatorul de incendiu, triunghiul reflectorizant, trusa medicala sau valabilitatea ITP-ului.

Grupa 2 - la nivelul acestei sectiuni se urmareste executarea corecta a manevrelor la nivelul automobilului situat in trafic.

Precizarile acestei grupe pot fi evidentiate in codul rutier dar si daca completati chestionare auto 2018 de pe site-ul www.odat.ro.

 • 5 puncte penalizare daca concurentul este incapabil sa mentina banda de circulatie la mersul inapoi intr-o directie, in viraj sau la capatul unei strazi.

Aceste prevederi le puteti retine si daca completati un numar cat mai mare de chestionare auto drpciv, pentru a va putea transforma intr-un viitor sofer responsabil si intr-un candidat serios la reusita in cadrul examenului.

 • 5 puncte penalizare daca concurentul nu efectueaza manevra de intoarcere in 3 pasi.
 • 5 puncte penalizare daca concurentul paraseste un automobil dupa ce a parcat normal sau in rampa, in panta sau pe teren plat, in paralel, perpendicular sau inclinat pe o bordura.
 • 7 puncte penalizare daca se incetineste adecvat sau daca automobilul nu se manifesta controlat cu privire la aceasta actiune.

Grupa 3 - la nivelul acestei actiuni, agentul de circulatie urmareste sa observe daca candidatul prezinta un comportament adecvat fata de participantii in trafic si daca executa normele de siguranta impuse.

Notiuni legate de specificul acestei grupe se pot gasi in setul de teste DRPCIV 2018, chiar daca viitorul sofer se pregateste pentru categoria A sau D, acestea aplicandu-se fiind valabile ori de cate ori se sustine examenul practic pentru orice tip de categorie auto.

Tipurile de greseli existente in aceasta sectiune se penalizeaza astfel:

 • 3 puncte penalizare daca concurentul porneste motorul inoportun sau daca intentioneaza sa-l forteze
 • 3 puncte penalizare daca concurentul nu accelereaza treptat sau daca nu mentine o banda de mers indiferent daca este nevoit sa schimbe treptele de viteza
 • 5 puncte penalizare daca concurentul se indeparteaza de portiunea unde a plasat autovehiculul, daca stationeaza in trafic sau daca iese de pe un drum cu acces restrictionat
 • 3 puncte penalizare daca concurentul este incapabil de a conduc autovehiculul pe un drum drept, in spatii limitate sau atunci cand intampina alte autovehicule.
 • 3 puncte penalizare daca concurentul conduce eronat in viraje sau daca nu le poate efectua exact.

Majoritatea testelor DRPCIV indica acest lucru, soferul avand atributia de a mentine banda de mers.

 • 3 puncte penalizare daca examinatorul observa ca un candidat parcurge incorect intersectiile sau daca nu acorda prioritate la parasirea intersectiilor altor participanti in trafic existenti.
 • 5 puncte penalizare daca concurentul nu apreciaza corect conditiile in care face trecerea directiei de mers indiferent daca realizeaza viraje la stanga sau la dreapta sau daca schimba benzile de mers.
 • 5 puncte penalizare daca concurentul care sustine proba practica nu respecta regulile ce prevestesc intrarea sau iesirea de pe o autostrada ori de pe tronsoane similare sau daca foloseste incorect luminile dr drum pe timp de zi.

In cazul in care vreti sa stiti cum trebuie sa folositi luminile de intalnire, de faza lunga sau scurta, informatii pretioase se pot gasi in toate tipurile de chestionare drpciv, indiferent pentru ce categorie auto optati sa sustineti permisul de conducere.

 • 6 puncte penalizare in situatia in care candidatul nu tine cont de normele ce se aplica in timpul depasirii atunci cand se identifica lucrari pe drumurile publice, cand se depasesc vehiculele parcate sau in cazul in care acesta este depasit.
 • 6 puncte penalizare daca candidatul nu tine cont de normele impuse in cazul amenajarilor rutiere, atunci cand se deplaseaza intr-un sens giratoriu, in apropierea statiilor de autobuz, tramvai precum si in dreptul cailor ferate, dar si a trecerilor pietonale ori in pante sau rampe.

Majoritatea intrebarilor din chestionare va informeaza cum sa evitati aceste greseli pentru a nu obtine puncte de personalizare

 • 6 puncte penalizare daca candidatul examinat nu isi ia masuri de precautie cu privire la evacuarea autovehiculului atat in randul sau cat si al pasagerilor aflati in acesta.

Grupa 4 - in acest set de norme agentul de circulatie vizeaza urmarirea fluiditatii in trafic a candidatului ce manevreaza un autovehicul, dar si la conducerea responsabila cat mai economica si ecologica posibil.

Majoritatea acestor conditii de circulatie sunt evidentiate in codul rutier si se regasesc in setul de chestionare auto DRPCIV prezente pe site-ul odat.ro. O pregatire adanc fundamentata se poate realiza in acest caz, care va feri candidatul sa se identifice cu aceste greseli pentru a nu se identifica cu punctele de penalizare.

 • 3 puncte penalizare pentru candidatul care accelereaza sau incetineste spontan, aceasta actiune scotand din parametri optimi de functionare un autovehicul, nefiind considerata economica.
 • 3 puncte penalizare daca agentul de circulatie observa ca se cauta in mod deliberat pastrarea unei anumite viteze de deplasare, desi anumite conditii de drum impun o depasire.
 • 3 puncte penalizare pentru candidatul care cedeaza deliberat prioritatea atat pietonilor cat si celorlalti participanti in trafic, desi indicatoarele rutiere indica ca nu este adecvat sa se produca acest fenomen.
 • 21 puncte penalizare daca agentul de circulatie constata ca un candidat nu respecta semnificatia semnelor sau indicatoarelor de circulatie, nu incetineste sau dupa caz nu accelereaza conform culorii semafoarelor sau nu respecta conditiile pentru care se acorda prioritate in intersectiile ce nu dispun de asistenta rutiera.
 • 21 puncte penalizare pentru candidatul care nu respecta rigorile impuse de un politist rutier.
 • 6 puncte penalizare daca candidatul nu se subordoneaza regulilor ce se impun la semnalele politistilor de frontiera, a lucratorilor de cale ferata, a membrilor comunitatilor scolare, a nevazatorilor sau a lucratorilor stradali.

Astfel de aspecte prezinta o importanta majora, iar pe durata parcurgerii de chestionare drpciv toate notiunile vor fi clarificate astfel incat sa puteti evita astfel de sanctiuni.

 • 5 puncte penalizare pentru candidatul care nu micsoreaza viteza de deplasare sub 30 km/h in localitati sau sub 50 km/h in exteriorul acestora in cazurile daca exista prevederi legale.
 • 5 puncte penalizare daca candidatul depaseste viteza maxima permisa pe pe un anumit tronson.
 • 5 puncte penalizare pentru candidatul care se va deplasa cu o viteza mica in mod nemotivat sau daca nu va mentine ritmul fata de ceilalti participanti din trafic.
 • 5 puncte penalizare pentru candidatul examinat care in conditii meteo nu va aplica manevre de conducere preventiva, nu va arata indemanare si nu va descreste viteza de deplasare pentru o desfasurare in conditii optime a autovehiculului in trafic.
 • 5 puncte penalizare pentru candidatul care sfideaza obligatiile ce ii revin in cazul in care se ajunge la oprirea involuntara a autovehiculului in tunele sau pasaje subterane.
 • 7 puncte penalizare pentru candidatul care nu respecta o distanta minima admisa intre actorii din trafic, indiferent ca acestia se afla pe banda alaturata de mers sau in fata.

Pe langa aceste penalizari ce vor fi efectuate daca nu respectati normele de circulatie puteti fi declarat respins daca dintr-un motiv sau altul produceti un precedent rutier sau daca va fi nevoie ca intr-o situatie exceptionala un agent rutier sa isi expuna autoritatea.

Cum arata permisul de conducere?

chestionare auto

Toate permisele de conducere ale soferilor romani domiciliati si stabili in Romania vor fi prelucrate astfel incat acestea sa corespunda rigurozitatii normelor impuse de U.E.

Fiecare parte a permisului de conducere are o forma de manifestare unica, iar daca exista permise noi sau schimbate datorita expirarii forma de expunere va fi diferita. Informatii de baza care se gasesc pe fatetele permisului de conducere:

Partea frontala: In acest loc se gasesc date care fac referire la tara de provenienta a conducatorului auto, numele si prenumele complet, data nasterii, codul numeri personal, fotografia sa de identificare si semnatura originala.

De asemenea tara de provenienta va fi precizata prin indicativul aferent, care va fi atasat intr-un dreptunghi albastru cu 12 stele galbene ce simbolizeaza inscriptiile U.E, prezent in partea din stanga sus.

Tot pe aceasta fateta se poate observa data de eliberare a permisului, data in care va expira si categoria de autovehicule pentru care candidatul detine dreptul sa conduca un anumit tip de autovehicule.

Partea dorsala: In acest loc se identifica mai multe sectiuni care fac referire la numarul de categorii auto pe care soferul le poate manevra, data la care a fost obtinuta fiecare categorie in parte, data la care expira precum si anumite restrictii ce se impun sau alte informatii suplimentate, transcrise sub forma unor coduri de identificare sub egida UE.

De asemenea, aici se mai identifica informatii necesare despre modul in care trebuie folosit permisul de conducere auto, precum alte precizari semnificative de siguranta rutiera.

De asemenea in acest loc se mai poate identifica si un cod de bare, care sa-i ateste unicitatea.

Pentru a putea sa obtineti permisul auto inca de la prima incercare trebuie sa cautati sa parcurgeti codul rutier pentru a asimila informatia de care aveti nevoie. In egala masura un numar cat mai mare de chestionare auto online DRPCIV va pot pune in situatia sa cunoasteti cat mai multe lucruri pentru a nu fi pus in impas la nici o intrebare de la partea teoretica sau situatie din trafic la partea practica.

Nu stii cum se completeaza aceste chestionare auto DRPCIV? Iata cum!

ATENTIE MARE: Simpla parcurgere a unor chestionare nu va poate aduce in situatia de a trece cu brio ambele probe. In egala masura este foarte important si ce invatati de la instructorul auto certificat pe durata celor 30 de ore in care efectuati practica, pentru a putea pune in valoare notiunile de care aveti nevoie la ultima proba.