carvertical VIN

Top 5 lucruri ce trebuie schimbate dupa achizitia unei masini

img
Home / Top auto 2023 / Top 5 lucruri ce trebuie schimbate dupa achizitia unei masini
/
2331 Views

Majoritatea romanilor prefera sa achizitioneze masini la mana a doua. Procentual, peste 78% dintre toate tranzactiile auto ce au loc la noi in tara implica masini second hand.

Chiar daca ajungi sa cumperi o masina second hand de cea mai buna calitate, este imposibil sa fie totul perfect in ceea ce o priveste. O masina care a fost folosita deja, are un anumit grad de uzura, iar unele piese merita sa fie schimbate, chiar daca vanzatorul te asigura ca sunt cat se poate de bune.

Iata, asadar, care sunt piesele si consumabilele pe care trebuie sa le schimbi odata ce masina a intrat in posesia ta.

accesorii schimb masina second hand

Primele lucruri ce trebuie schimbate la o masina dupa achizitie

1. Uleiul si filtrele

Aceste elemente sunt consumabile si sunt piese extrem de ieftine. De cele mai multe ori, pentru a functiona corect, o masina are nevoie de un singur lucru: un ulei de motor de buna calitate, cat mai curat si cu proprietati cat mai bune. Uleiul este una dintre achizitiile obligatorii, care poate sa prelungeasca durata de viata a masinii si poate sa ofere experiente cat mai bune.
Filtrele de ulei trebuie si ele sa fie inlocuite odata ce ai achizitionat masina si la un interval de 10-15000 de km, pentru a elimina orice riscuri.

Nu trebuie sa fie neglijat nici filtrul de polen. Desi este neglijat de foarte multi oameni, acesta poate sa protejeze componentele sistemului e aer conditionat si ofera un aer curat in interiorul automobilului. In cazul in care filtrul este unul invechit si ii permite mizeriei sa circule prin sistemul de aer, exista riscul sa se strice compresorul, care este o componenta destul de costisitoare.

2. Distributia

Exista norocosi care achizitioneaza masini cu kit de distributie pe lant, care in mod normal ar trebui sa reziste pentru intreaga durata de viata a masinii. Cele mai multe masini insa, au distributia pe curea, iar aceasta trebuie sa fie schimbata odata ce ai achizitionat o masina second hand.

Nu este o achizitie ieftina, insa este o achizitie care iti poate oferi liniste. O distributie are costuri ce incep de la putin peste 100 de euro, insa te pot scuti de mii de euro cheltuiti ulterior.

Chiar si la distributiile pe lant trebuie schimbate anumite elemente, cum ar fi pompa de apa si celelalte curele.

3. Covorasele auto

Micile elemente pot face o diferenta uriasa in privinta aspectului si prospetimii. Aceste covorase auto pot sa imbunatateasca extrem de mult experienta soferului si a pasagerilor si te pot scapa de o multime de probleme de sanatate, unele noi dand aspect de proaspat si curat. Chiar daca cele vechi sunt igienizate, covorasele auto tind sa se uzeze si sa acumuleze o serie de bacterii in timpul utilizarii. Fara a fi scumpe, acestea merita sa fie achizitionate la achizitia unei masini, chiar daca cele vechi arata decent.

4. Husele

Prin schimbarea huselor se pot obtine mai multe lucruri: personalizarea masinii, obtinerea unei senzatii de nou, pe care o cauta orice persoana care achizitioneaza ceva si indepartarea unor elemente nesanatoase, cum ar fi acarienii. Husele vechi, mai ales cele textile, au tendinta de a acumula cantitati foarte mari de acarieni si prezinta riscul de a dezvolta alergii.

Pe langa achizitia unor noi huse, merita si apelarea la un detailing interior complet care inseamna curatarea si dezinfectarea tuturor elementelor intr-un mod profesionist. Acesta poate sa insemne si o dezinfectare a aparatului de aer conditionat, ceea ce inseamna un plus pentru sanatatea celor ce vor folosi masina.

5. Placutele de frana si discurile

Oricine isi doreste siguranta in trafic, iar niste frane bune sunt definitia sigurantei. O buna parte dintre evenimentele neplacute pot fi evitate prin prezenta unor frane bune. Tocmai de aceea, placutele de frana si discurile trebuie sa fie inlocuite la prima vizita la service cu masina. De asemenea, este bine sa fie verificat lichidul de frana inainte de a exploata la maxim masina.

Acestea sunt principalele piese ce trebuie sa fie inlocuite atunci cand iti cumperi o masina noua. Pe langa ele, exista si altele care merita atentia si pot sa insemne o investitie inteligenta. Daca masina este foarte veche, garniturile pot fi invechite si meria sa fie inlocuite pentru a evita diverse scurgeri sau probleme. Micile accesorii auto, conteaza extrem de mult in intregul ansamblu al automobilului. De asemenea, poti avea in vedere si inlocuirea anvelopelor, daca acestea nu au fost inlocuite de vechiul proprietar.

O masina second hand poate solicita ceva mai multe cheltuieli decat cele de achizitie, insa odata ce a fost bine pusa la punct, poate sa ofere o multime de momente excelente aratand a masina noua, ingrijita si mirosind a proaspat.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *