carvertical VIN

Ce sa faci ca sa conduci mai bine

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Ce sa faci ca sa conduci mai bine

Soferii care fac des greseli in trafic sau care au fost implicati in mai multe accidente rutiere trebuie sa constientizeze ca este timpul sa ia masuri pentru imbunatatirea stilului de condus. Acest lucru este necesar atat pentru siguranta proprie cat si pentru a celorlalti participanti la trafic.

Cateva modalitati prin care se poate imbunatati stilul de condus:

urmarea catorva cursuri practice. Se platesc si se urmeaza cateva cursuri in care instructorul poate arata si explica modul in care se executa anumite manevre in trafic.

recitirea Codului Rutier. O recitire a legislatiei rutiere poate lamuri anumite aspecte legale care au fost uitate sau modificate intre timp.

atentie sporita la trafic. Trebuie ca in permananta sa se stie ce se intampla in jurul masinii proprii, iar pentru acest lucru se folosesc si oglinzile retrovizoare.

reducerea vitezei de deplasare. Viteza trebuie adaptata astfel incat sa se poata executa manevre de evitare a posibilelor accidente sau a situatiilor neprevazute ce pot aparea.

asigurarea unui nivel de concentrare maxim. Este recomandata eliminarea tuturor factorilor care pot distrage atentia (folosirea telefonului mobil, citirea presei, conversarea cu pasagerii din masina, etc). Inchiderea radioului este de asemenea recomandata in mod special atunci cand se acumuleaza oboseala.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *