Top cele mai bune anvelope de iarna

img
Home / Top auto 2019 / Top cele mai bune anvelope de iarna
/
5369 Views

Anvelopele de iarna reprezinta o preocupare justificata pentru toti proprietarii de autovehicule, obligati prin lege sa-si echipeze masinile in mod corespunzator anotimpului rece. Din acest motiv, un top cele mai bune anvelope de iarna nu poate fi decat necesar si util. Informatiile cu privire la cele mai bune anvelope de iarna ii ajuta pe cei interesati sa faca achizitii optime si in cunostinta de cauza.

In realizarea topului celor mai bune anvelope de iarna, revista Auto Express a luat in considerare urmatorii parametri: zgomotul in interior, manevrarea pe uscat, franarea pe uscat, manevrarea pe asfalt umed, franarea pe asfalt umed, acvaplanarea in linie dreapta si in curba, manevrarea pe zapada, tractiunea pe zapada, franarea pe zapada, cerc pe zapada si pe asfalt umed, rezistenta la rulare si pretul anvelopelor.

Cele mai bune anvelope de iarna

1. Continental WinterContact TS 860

In urma testarilor realizate, revista londoneza Auto Express a atribuit primul loc in top anvelopelor Continental WinterContact TS 860, dat fiind faptul ca ofera aderenta foarte buna atat pe teren umed, cat si pentru teren uscat, asigura eficienta in ceea ce priveste consumul de combustibil si performeaza cand vine vorba de zgomotul pe zapada. De astfel, testele au demonstrat ca din punct de vedere al economiei de combustibil (FE), aceste anvelope se inscriu in clasa C (cu 94 V), iar din punct de vedere al aderentei pe teren umed (WG) se inscriu in clasa B. Pe de alta parte, zgomotul produs (N) este de 72 decibeli. In ultima perioada de timp, Continental a evolut admirabil, iar pretul pe care il propune este unul mediu.

.

2. Hankook i*cept RS2

Pozitia numarul doi este ocupata de i*cept RS2 de la Hankook. Aceste anvelope se situeaza imediat dupa Continental, din punct de vedere al manevrarii pe uscat (Ratings: 99,30%), cerc pe drum umed (99,50%), manevrarea pe asfalt umed (99,30%), franare pe asfalt umed (96.40%). Pe de alta parte, intre toate anvelopele testate, Hankook i*cept RS2 au cea mai buna tractiune pe zapada, franeaza cel mai bine pe zapada si au cel mai bun pret. Din punct de vedere al al economiei de combustibil (FE), i*cept RS2 de la Hankook se inscriu in clasa E (94 H), iar din punct de vedere al aderentei pe teren umed (WG) se inscriu in clasa B. Pe de alta parte, zgomotul produs (N) este de 72 decibeli.

.

3. Dunlop Winter Sport 5

Pozitia numarul 3 din topul cu cele mai bune anvelope de iarna este ocupata de Winter Sport 5 de la Dunlop, un scor neasteptat avand in vedere ca in urma cu un an compania a ocupat un loc mult mai bun in acelasi top. Cert este ca aceste anvelope nu produc un zgomot mare in interior (99,60%), au o rezistenta foarte buna la rulare (98%), franeaza bine pe zapada (96,40%) si, intre toate anvelopele incluse in top, sunt cele mai bune in ceea ce priveste manevrarea pe zapada (100%). Anvelopele Dunlop nu stau rau nici cand vine vorba de tractiunea pe zapada (94%), pe de alta parte fiind si accesibile ca pret. Din punct de vedere al economiei de combustibil se inscriu in clasa C, iar din punct de vedere al aderentei pe teren umed se inscriu in clasa B. Zgomotul produs fiind de 70 decibeli.

.

4. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

Locul 4 in topul anvelopelor de iarna este ocupat de UltraGrip Performance Gen-1 de la Goodyear. Spre deosebire de celelalte anvelope testate, toate cu un rating de viteza de pana la 130 mph, Goodyear a avut un rating de pana la 150 mph – similar s-a constatat si in cazul indicilor de sarcina care in cazul celorlalte anvelope a fost de 91 iar la Goodyear de 94. Cert este ca in acest top Goodyear a fost surclasat doar de modele mai noi de anvelope. UltraGrip Performance Gen-1 sunt bine evaluate cand vine vorba de franare pe zapada (98%), tractiune pe zapada (96,70%), acvaplanare curba (96,10%, imediat dupa Nokian cu 100%), franare pe asfalt umed (97,50%), rezistenta la rulare (94,60%) si zgomot in interior (99,40%).

.

5. Nokian WR D4

Nokian WR D4 ocupa un binemeritat loc 5 intre cele mai bune cauciucuri, desi au o performanta slaba la economia de combustibil (clasa C). Aceste anvelope par a fi cele mai accesibile de pe piata in ceea ce priveste pretul si sunt cele mai performante in ceea ce priveste franarea pe zapada, tractiunea pe zapada, acvaplanarea curba si franarea pe asfalt uscat. Pe de alta parte, aderenta pe teren umed inscrie anvelopele in clasa B, iar zgomotul produs este de 69 de decibeli.

.

6. Pirelli Sottozero 3 – 94 V (FE) C; (WG) B; (N) 72

Pe locul 6, revista Auto Expres a pozitionat Pirelli Sottozero 3, anvelope care performeaza in ceea ce priveste manevrarea pe uscat, cerc pe asfalt umed si franarea pe uscat. In ceea ce priveste economia de combustibil, aceste anvelope se inscriu in clasa C, iar din punct de vedere al aderentei pe teren umed se inscriu in clasa B. Zgomotul produs este de 72 decibeli.

.

7. Michelin Alpin 5 – 94 V (FE) E; (WG) B; (N) 71

Din topul cu cele mai bune anvelope de iarna nu lipsesc anvelopele Alpin 5 de la Michelin, acestea situandu-se pe locul 7. Potrivit revistei Auto Express, Micheli Alpin 5 ar fi avut nevoie de o tehnologie mai recenta pentru a ocupa un loc mai bun. Cu toate acestea, anvelopele Alpin 5 performeaza cand vine vorba de acvaplanarea in linie dreapta si acvaplanare in curba. Nu stau rau nici la manevrarea pe asfalt uscat si nici cand vine vorba de cerc pe asfalt umed. Se inscriu in clasa E in ceea ce priveste consumul de combustibil si in clasa B in ceea ce priveste aderenta pe teren umed. Zgomotul produs este de 71 decibeli.

.

8. Bridgestone Blizzak LM001 – 91 H (FE) E; (WG) B; (N) 72

Ultimul loc prezentat aici este locul 8 si este ocupat de Bridgestone Blizzak LM001, anvelope care performeaza la acvaplanare in curba si acvaplanare in linie dreapta. Anvelopele Blizzak LM001 nu stau rau nici la manevrarea pe asfalt uscat. Se inscriu in clasa E in ce priveste economia de combustibil si in clasa B din punct de vedere al aderentei pe teren umed. Zgomotul produs este de 72 decibeli.

.

In concluzie

In urma testarilor realizate de revista Auto Express, cele mai bune anvelope de iarna sunt produse de Continental – WinterContact TS 860. Util de stiut in conditiile in care numerosi proprietari de masini isi manifesta deschiderea catre un astfel de top al anvelopelor de iarna pentru a fi informati cand fac achizitii.

Topul cu cele mai bune cauciucuri a inclus intre parametrii sai si preturile anvelopelor.

In urma testelor si cercetarilor realizate a rezultat ca cele mai ieftine anvelope de iarna sunt cele realizate de Hankook, Nokian si Dunlop, in ordinea in care au fost mentionate.

Vezi diferenta dintre anvelopele ieftine si cauciucurile premium de iarna:

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *