Chestionare auto categoria E online

Sustine-ne cu un Like sau Plus! Multumim!

secrete permis de conducere

  »» Utile soferilor

  »» Curs de mecanica

  »» Definitii auto

Toate aceste teste auto DGPCI (DRPCIV) de pe www.odat.ro sunt actualizate permanent de catre oficialii DGPCI (DRPCIV) conform ultimelor modificari aduse Codului Rutier 2018.

dgpci

Acestea simuleaza in format electronic toate conditiile din timpul examenului auto oficial, singura diferenta intre teste fiind data de ordinea succederii intrebarilor.

Particularitatile Categoriei E

Aceasta categorie face referire la remorcile atasate autovehiculelor si nu este una de sine statatoare. Categoria E nu se poate obtine decat in combinatie cu alte categorii destinate autovehiculelor in felul urmator:

Categoria BE

Este necesara pentru a se putea conduce pe drumurile publice a ansamblurilor de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca sau o semiremorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima de 18 ani impliniti.

Categoria CE

Destinata ansamblului de vehicule format dintr-un autovehicul ce se incadreaza in categoria C si o remorca sau o semiremorca cu masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima de 21 de ani impliniti.

Subcategoria C1E

Posesorii acestei subcategorii pot conduce pe drumurile publice ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul din categoria C1 si o remorca sau o semiremorca care are o masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg, in conditiile in care tot ansamblul nu depaseste 12.000 kg. Daca ansamblul este format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca sau o semiremorca cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, trebuie sa se indeplineasca conditia ca masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu sa nu fie mai mare de 12.000 kg.

 

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima de 18 ani impliniti.

Categoria DE

chestionare auto categoria d

Cu aceasta categorie se pot conduce ansamblurile formate dintr-un autovehicul tragator din categoria D si o remorca sau o semiremorca cu masa totala maxima autorizata ce depaseste 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima de 24 de ani impliniti.

Subcategoria D1E

Aceasta categorie este destinata conducerii pe drumurile publice a ansamblurilor de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria D1 si o remorca sau o semiremorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: varsta minima de 21 de ani impliniti.

Cum se completeaza chestionare auto categoria E?