De ce sa fii ingaduitor cu soferii incepatori

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / De ce sa fii ingaduitor cu soferii incepatori

Este bine stiut faptul ca toti soferii incepatori fac greseli in trafic, greseli pe care cu siguranta si soferii care au permisul de multi ani si care au experienta la volan le-au facut la un moment dat, iar unele dintre aceste greseli le mai fac si acum. Nu exista sofer care sa conduca impecabil si care sa nu faca cel putin o greseala in trafic, indiferent de experienta pe care o are.

Cateva reguli nescrise ce trebuie respectate cand se conduce in apropierea incapatorilor:

respecta soferul incepator. Fiecare dintre soferii de pe sosele au fost la un moment dat incepatori.

nu forta intrarea in trafic daca vezi ca se apropie un incepator. Multi soferi care vin de pe drumuri fara prioritate isi forteaza intrarea daca vad ca soferul care se apropie pe drumul cu prioritate este incepator, considerand ca acesta cu siguranta circula cu viteza mica si ca au timp sa se incadreze.

nu lua locul de parcare unui incepator care incearca sa isi parcheze masina. Cu siguranta unui sofer experimentat ii este mult mai usor sa isi gaseasca alt loc de parcare decat ii este unui sofer incepator sa parcheze.

nu claxona un incepator fara motiv. De multe ori, soferii incepatori au tendinta sa opreasca chiar daca abia s-a pus culoarea galbena la semafor, sa acorde prioritate de trecere pietonilor care se afla dincolo de axul drumului, etc. Acestora le este mult mai greu sa aprecieze corect distantele si inca sofeaza asa cum au fost invatati in scolile de soferi. De asemenea, oprirea motorului la semafor este frecventa in randul soferilor incapatori, iar claxonatul acestora nu va face decat sa adauge si mai mult la stresul pe care acestia il au deja pentru ca au blocat traficul.

nu depasi incepatorii in situatii periculoase pentru tine. Chiar daca soferii incepatori circula cu viteze mai mici, este interzisa depasirea acestora in situatii care pot genera eventuale accidente: pe sectoarele de drum cu linie continua simpla sau dubla, in curbe, sau in conditii meteo de vizibilitate redusa (ceata, ploaie torentiala, noaptea, etc).

nu sicana soferii incepatori cand vor sa te depaseasca. Manevra de depasire este destul de stresanta pentru soferii incepatori, de aceea este interzisa accelerarea sau sicanarea acestora atunci cand efectueaza aceasta manevra.

Toate aceste reguli nescrise ajuta in primul rand la fluidizarea traficului, iar toti soferii cu experienta ar rebui sa isi aduca aninte ca si ei au fost la un moment dat incepatori si au facut aceleasi greseli in trafic.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *