5 detalii importante la care trebuie sa fii atent inainte de a alege o scoala de soferi

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / 5 detalii importante la care trebuie sa fii atent inainte de a alege o scoala de soferi

Alegerea scolii de soferi este o decizie importanta pentru orice viitor sofer. In functie de alegerea facuta, intregul proces de obtinere a permisului poate fi considerabil mai usor sau mai dificil. Din acest motiv este recomandat ca orice doritor de permis sa stie exact ce cauta la o scoala de soferi inainte de a incepe cautarea pentru cel mai potrivit prestator de astfel de servicii.

1. Locatia scolii de soferi

Pentru doritorii de permis care locuiesc la oras adresa la care este situata scoala de soferi nu este neaparat cel mai important detaliu la care trebuie sa fie atenti. Este totusi incomod de a urma cursurile unei scoli auto care se afla in celalalt capat al orasului. Pe de o parte, sediul scolii in sine trebuie vizitat doar pentru perioada relativ scurta de pregatire teoretica si pentru pregatirea dosarului. Pe de alta parte, cei mai multi instructori auto Bucuresti si nu numai prefera sa se intalneasca cu elevii in zona scolii de soferi.

Problema asezarii scolii de soferi este un detaliu considerabil mai important atunci cand este vorba de doritorii de permis din mediul rural, pentru care deplasarea la oras este relativ dificila. Daca scoala de soferi locala nu se bucura de recenzii tocmai bune si are o rata de promovabilitate deloc impresionanta, este totusi indicat sa se faca efortul de a apela la serviciile unei scoli de soferi situate mai departe, dar mai de incredere.

2. Procentul de promovabilitate

Acest detaliu legat de performantele unei scoli de soferi este mai mult sau mai putin usor de aflat. Unele scoli de soferi afiseaza acest procent pe site-urile de prezentare, pentru celelalte procentul poate fi aflat din alte surse precum drpciv sau alte site-uri de specialitate. Acest procent arata in ce proportie studentii scolii obtin permisul din prima incercare.

3. Numarul de instructori

Scolile de soferi cu mai multi instructori auto ofera doritorilor de permis posibilitatea sa aleaga instructorul in functie de compatibilitate. Atunci cand viitorii soferi nu se simt relaxati langa instructorul auto cu care se pregatesc, intregul proces devine mai anevoios. Relatia dintre instructor si elev este extrem de importanta, din acest motiv este recomandat ca in momentul in care exista tensiune in timpul cursurilor practice, instructorul sa fie schimbat. Pentru a nu fi nevoiti sa schimbe si scoala, este bine sa se aleaga o scoala cu mai multi instructori inca de la inceput.

4. Dotarea salilor de curs

Examenul teoretic pentru obtinerea permisului se desfasoara exclusiv in format digital, respectiv folosind o aplicatie standard pe ecrane tactile. Din acest motiv nu mai este indeajuns ca doritorii de permis sa cunoasca teoria si sa se pregateasca rezolvand teste auto din carti, este necesara si familiarizarea cu formatul in care se sustine examenul. Este de preferat o scoala de soferi dotata cu aceeasi tehnologie folosita in timpul examenului, pentru ca elevii sa se poata obisnui cu formatul inca din timpul cursurilor teoretice.

5. Parcul auto

Nu in ultimul rand, parcul auto al unei scoli de soferi trebuie sa fie absolut impecabil. O scoala de soferi care tolereaza folosirea unor autoturisme cu probleme estetice sau mecanice este o scoala de soferi care nu arata respectul cuvenit elevilor care ii trec pragul. Dificultatile tehnice ale autoturismului pe care se face scoala sau dotarile sale invechite pot ingreuna in mod inutil procesul de pregatire.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *