Noul McLaren Senna GTR

img
Home / Masini noi 2021 pe piata auto / Noul McLaren Senna GTR
/
443 Views

Constructorul britanic de masini super sport din gama premium, Mc Laren Automotive, a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva o noua versiune pentru Senna – GTR Concept. Marca era in centrul atentiei si va spunem chiar acum de ce.

Aceasta super masina care nu va putea fi folosita in afara circuitelor, insa pe viitor exista posibilitatea omologarii catorva exemplare, cum a fost si cazul lui P1 GTR, a primit o caroserie noua cu o multime de elemente aerodinamice.

Noutatea este adusa de splitterul imens, de difuzorul si de usile care nu mai sunt transparente si aripile, asta din cauza ecartamentului care este largit pe ambele punti. Toate acestea pot genera pana la 1000 de kilograme forta de apasare.

Versiunea standard a modelului Senna era echipata cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri ce produce 800 CP si 800 Nm dar noul model GTR va beneficia de un surplus de minim 25 CP si mai multi Nm. In plus, noul Mc Laren Senna GTR va beneficia de o transmisie de curse, de o suspensie reconfigurata, de jante noi si de anvelope Pirelli.

McLaren a declarat ca Senna GTR beneficiaza de cel mai puternic V8 biturbo al sau, cu 825 de cai putere (cu 25 mai mult decat Senna standard) si care dezvolta un cuplu de 800 Nm cu o greutate de aproximativ 1.188 de kilograme.

Toate cele 75 de exemplare care urmeaza sa fie asamblate manual la fabrica din Woking au fost deja vandute, pretul fiind de 1.1 milioane de lire sterline fara taxe. Primele unitati vor fi livrate incepand cu luna septembrie 2019.

Senna GTR reprezinta o versiune putin mai extrema a lui McLaren Senna, o maşina stradala care este in prezent asamblata in cadrul Centrului de productie McLaren din Woking, Surrey, Marea Britanie. McLaren a testat preliminar un astfel de vehicul, cu volan pe stanga, dupa care a adus-o la Geneva pentru o serie de demonstratii si pentru a ne spune ca vor fi construite in jurul a 75 de exemplare. Pentru ca a existat un interes sporit fata de acest model, McLaren a confirmat deja productia limitata.

Prototipurile de dezvoltare care incep testele chiar in aceasta luna vor folosi initial caroserii modificate ale masinii stradale Senna.

Chiar daca deocamdata poarta numele de Concept, Senna GTR va intra in productie si va fi inlocuitorul fabulosului P1 GTR.

Sasiul Monocage III precum si motorul vor fi aceleasi cu ale versiunii normale, dar V8-ul biturbo de patru litri va produce peste 825 cai putere.

Principalele diferente dintre cele doua modele tin de ordin aerodinamic, GTR primind bare fata/spate noi, precum si un splitter masiv sau un difuzor ce nu s-ar face de ras pe o masina de Le Mans. Rezultatul? Peste 1.000 kg de forta de apasare, ceea ce face din el cel mai rapid Mclaren ce nu concureaza in Formula 1.

Doar 75 exemplare vor fi construite, la un pret de 1.4 milioane $ bucata, iar productia va incepe in decursul anului viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *