Prima schita cu Volkswagen T-Roc R

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Prima schita cu Volkswagen T-Roc R

Volkswagen a dezvaluit recent prima schita cu noul model botezat Volkswagen T-Roc R. Acest SUV ultra-performant al constructorului german urmeaza sa fie pus in miscare de un motor turbo de 2.0 litri.

Sub capota noului Volkswagen T-Roc R se poate gasi un propulsor care va dezvolta peste 300 de CP. Motorul autovehiculului va fi cuplat la o transmisie automata cu sapte rapoarte si un dublu ambreiaj. Masina va beneficia de un sistem de tractiune integrala 4Motion.

T-Roc sportiv va fi extrem de usor de recunoscut datorita unor elemente de design care ii vor confirma natura dinamica si atletica, va avea o grila tip fagure, prize de aer mai mari decat la modelele precedente, jante cu design concept anume pentru acest model. In plus, in grila radiatorului se va regasi logo-ul diviziei R. La capatul opus se va regasi un eleron care nu face decat sa vina in continuarea acoperisului, pentru un punct in plus la capitolul aerodinamica dar si cu patru tevi de evacuare.

Volkswagen a confirmat faptul ca are planuri mari in privinta noului T-Roc R inca din luna ianuarie atunci cand a publicat un clip video cu acest SUV aflat la acea in vreme pe circuitul din Nurburgring. Acest clip video era insotit de mesajul urmatorul A New R is Born facand fara indoiala aluzie la filmul A Star is Born care s-a bucurat anul acesta de un succes enorm.

Doritorii nu mai au foarte mult de asteptat asta deoarece noul T-Roc R va sosi deja de luna viitoare la Geneva. Nemtii planuiesc sa lanseze si alte versiuni menite sa ii tina de urat in gama sportiva noului SUV al companiei. Drept urmare, Tiguan R si Arteon R sunt la aceasta ora in lucru. Noul SUV va fi pus in miscare de acelasi motor de 2.0 litri, cu peste 300 de CP. In schimb, coupe-ul aflat in proiect, cu patru usi urmeaza sa fie dotat cu un motor V8 turbo de 3.0 litri care i-ar putea oferi performanta de 400 CP.

Viitorul Volkswagen T-Roc R urmeaza sa fie expus in premiera in cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care isi deschide portile incepand cu 5 martie.

Conform zvonurilor, planurile Volkswagen nu se opresc aici. Nemtii au planuri mari, vor sa lanseze versiuni R si pentru Tiguan si Arteon dupa cum spuneam si mai sus. SUV-ul constructorului german va miza pe acelasi motor turbo de 2.0 litri de peste 300 CP, in timp ce Arteon R ar putea primi un V6 de 3.0 litri capabil sa dezvolte peste 400 CP.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *