Prima imagine cu viitoarea generatie Opel Corsa a aparut

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Prima imagine cu viitoarea generatie Opel Corsa a aparut

Opel a publicat recent primul teaser cu viitorul Corsa. Nemtii de la Opel prezinta  forma a farurilor modelului de segment B si a anunta o posibila configurare a acestora prin intermediul tehnologiei IntelliLux LED Matrix.

Opel tocmai a demarat campania de promovare a noului model Opel Corsa, generatia cu numarul 6 a modelului de segment B urmand sa fie prezentata in cursul anului acesta. Pentru a mai indulci putin asteptarea fanilor nemtii au decis sa publice o prima imagine teaser cu viitorul model Opel Corsa.

Nemtii au hotarat sa prezinte doar farurile noului model din segmentul B anuntandu-ne in premiera de faptul ca, viitorul model Corsa se va putea echipa cu luminile inteligente IntelliLux LED Matrix. In plus, nemtii au mai confirmat faptul ca viitoarea generatie a modelului de clasa mica urmeaza sa fie disponibila si cu stopuri cu LED.

Aceste faruri IntelliLux LED Matrix au fost introduse pe piata incepand cu anul 2015, odata cu lansarea noilor modele Astra, incepand cu anul 2017 fiind preluate si de catre Insignia. Conform reprezentantilor constructorului german, aproximativ 20% din clientii care au comandat un Astra au ales ca masina sa fie echipata cu farurile IntelliLux Matrix in timp ce aproximativ 60% din posesorii de Insignia au ales aceasta dotare optionala. Anual, in jur de 90.000 din unitatile Astras si Insignia vandute in Europa au fost echipate cu acest tip de faruri.

Opel Corsa este un model lansat in anul 1982, pana in ziua de azi nemtii au reusit sa vanda numai putin de 13,5 miloane de unitati. In 2018, Corsa a fost un model comercializat in peste 217.000 exemplare, modelul de segment B a reusit sa se claseze in topul celor mai vandute masini din Europa, pe locul 10.

Generatia cu numarul 6 Opel Corsa se va produce pe linia Common Modular Platform apartinand grupului PSA. Dimensiunile exterioare se pare ca nu vor suferi modificari substantiale. Insa, surse apropiate companiei sustin faptul ca nemtii nu au de gand sa renunte la versiunea cu trei portiere.

La capitolul estetica, Opel Corsa urmeaza sa devina primul model de Opel care preia elemente de design introduse in premiera pe conceptul GT X Experimental. La interior clientii urmeaza sa gaseasca o atmosfera cat se poate de moderna, materiale de mai buna calitate precum si un sistem de infotainment imprumutat din grupul PSA.

Cu noua generatie de Corsa incepe si electrificarea gamei Opel. Nemtii au confirmat deja faptul ca incepand cu anul 2020 intentioneaza sa asambleze modelul electric eCorsa. Acest model va avea la baza arhitectura e-CMP a grupului PSAsi se va asambla la Zaragoza, Spania. Zvonurile sustin ca modelul electric eCorsa urmeaza sa ofere o autonomie de pana la 400 de kilometri. Tot incepand cu anul 2020, Opel vrea sa introduca pe piata versiunea plug-in hybrid a SUV-ului Grandland X. Listele de precomenzi pentru aceste doua modele electrice se vor deschide in a doua jumatate a anului.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *