Iata noul Peugeot 208

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Iata noul Peugeot 208

 

S-a confirmat faptul ca Peugeot 208 va beneficia de o noua generatie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Insa, pana atunci, fanii modelului originar din Hexagon se pot multumi cu admirarea unor imagini ajunse pe Internet cu acest hatchback de clasa mica. Impreuna cu versiunile cu motoare conventionale, francezii pregatesc si o varianta electrica.

Noua generatie Peugeot 208 urmeaza sa fie prezentata in mod oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva, un eveniment care va debuta incepand cu 5 martie. Chiar daca mai sunt doar cateva zile pana la lansarea oficiala, au ajuns pe internet o serie de poze care ne permit sa ne facem o idee despre noul Peugeot 208.

In ceea ce priveste capitolul estetica, noul Peugeot 208 mizeaza pe un design complet nou. Modelul de clasa mica vine cu un design agresiv, marea majoritate a elementelor integrate in partea din fata deriva din cele pe care le stim deja de la modelele 308 sau 508.

In ceea ce priveste interiorul masinii, francezii au pregatit un nou volan, un instrumentar digital pentru bord precum si un ecran central pozitionat in partea de sus a plansei de bord. Majoritatea butoanelor fizice dispar, sistemul de infotainment preluand o mare parte din functiile acestora.

Peugeot 2018 generatie nou va fi produs pe arhitectura CMP produsa de catre grupul PSA, dimensiunile nu sufera astfel modificari dramatice. Conform unor surse apropiate companiei Peugeot, viitorul Peugeot 208 va dispune de un ampatament mult mai generos, un lucru care se traduce automat si prin mai mult spatiu pentru toti pasagerii din masina. Gratie noii arhitecturi de care dispune masa totala a acestui model de  clasa mica nu ar trebui sa depaseasca 100 de kilograme. Greutatea poate sa fie diferita in functie de varianta aleasa.

Influentele clare in cazul noului model Peugeot 2018 sunt cele de la fratii mai mari, Peugeot 508 si Peugeot 3008, in special in zona farurile cu LED si a stopurilor spate.

In habitaclu, Peugeot 208 preia de la cele doua modele precedent mentionate aranjamentul sistemului de infotainment – cu un ecran central pozitionat in partea de sus a consolei centrale – dar si designul butoanelor. Acestea sunt completate de un instrumentar de bord digital.

Sub capota noului Peugeot 2018 se vor putea vedea un motor pe benzina de 1.2 litri, cu mai multe versiuni de putere. Momentan, nu exista niciun indiciu cu privire la o eventuala gama de motorizari diesel. In plus, in imaginile ajunse zilele trecute pe Internet apare si versiunea electrica a lui Peugeot 208. O versiune ce are la baza arhitectura e-CMP apartinand grupului PSA. Conform primelor informatii, acest model de clasa mica urmeaza sa imprumute sistemul care a fost prezentat in urma cu cateva luni pe DS3 Crossback E-Tense. Acesta este dotat cu o baterie de 50 kWh si cu un motor electric care genereaza aproximativ 134 CP.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *