Noul Dacia Duster- ce model sa alegi in 2022?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noul Dacia Duster- ce model sa alegi in 2022?

Vanduta in peste 1,8 milioane de exemplare, Dacia Duster este un adevarat succes in lumea intreaga. Si rare sunt modelele care fac unanimitate atat in oras, cat si la tara.

Usor restilizata in anul 2021, masina Dacia Duster si-a schimbat usor forma. Dar, catalogul sau a fost profund revizuit si unele din motoarele sale au fost actualizate.

Atunci cand si-a reinnoit gama de Duster, in anul 2017, Dacia a vrut sa atraga clientii care voiau ceva simplu, polivalenta si un excelent raport pret/echipament. Nu este deci deloc uimitor faptul ca acum Duster 2 este cea mai vanduta masina in Europa.

Ce motor poti alege pentru masina Dacia Duter restilizata?

Motorul ECO-G 100 4×2

Este fara doar si poate versiunea cea mai vanduta de la Duster. Pe langa un tarif foarte interesant, acest mic motor de 3 cilindri merita daca traiesti in mediul urban. Aici consuma cel mai putin, cu 7,4 litri pe 100 de km. Acum insa se poate folosi fara probleme si pe autostrada, de cand a sosit cutia 6, dar ii lipseste puterea atunci cand este incarcata.

Motorul TCe 130 4×2, motorul pe care il recomanda foarte multa lume. Am putea spune ca acest motor este motorul care se potriveste cel mai bine acestei masini. Este un motor bland, silentios si este unul din cele mai bune motoare pe benzina la ora actuala. In plus, nici nu consuma prea mult, cu 7,8 litri pe 100 de km. insa nu mai este disponibil cu tractiune integrala si nu este disponibil in versiune GPL.

Motorul TCe 150 EDC. Poate la prima vedere nu vezi niciun motiv sa alegi acest motor deoarece pare o versiune mai imbunatatita a motorului TCe 130. Dar, incepand cu acest an, este singurul motor care dispune de o cutie automata EDC la Duster.

Motorul 1,5 dCi 115, singurul Diesel in 4×2 sau 4x 4 pentru cei care au nevoie. Consuma in jur de 5 litri la 100 de km in oras, dificil sa faca mai bine pentru un SUV. Motorul poate primi insa o adevarata transmisiune integrala.

Ce finisaje poti sa alegi pentru masina Dacia Duster?

Essentiel de la 14 490 de euro. De cand a disparut varianta Access, se poate alege varianta Essentiel. Ofera deja radio si Bluetooth, dar nu propune nici climatizare, nici un ecran multimedia. Alegerea culorilor, dar si a motoarelor este una restransa.

Confort, de la 16 850 de euro. Este un model cu un pret mediu, cu un habitaclu, in care Media Display, ecranul tactil de 8 inchi si climatizarea sunt incluse si care fac experienta finala una foarte placuta.

Prestige, de la 18100 de euro. La prima vedere, pare ca aici avem aceleasi dotari ca si Confort, dar totul tine de detalii. Dar, poti sa fii sensibil la un radio de o mai buna calitate, la climatizarea automata, la consola centrala si la un port USB suplimentar. Jantele sunt de 17 inchi si detaliile estetice sunt apreciabile si ele la exterior.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *