De ce sa cumperi o masina Diesel in 2021? Cateva motive

img
Home / Stiri si noutati auto / De ce sa cumperi o masina Diesel in 2021? Cateva motive

Aratate cu degetul inca de la Dieselgate-ul Volskwagen din 2015, amenintate cu excluderea din orase pe termen scurt, masinile diesel au divizat parerile in doua de ceva ani incoace. Si totusi, au o multime de atuuri. Iata cateva motive pentru a alege inca o masina Diesel in anul 2021.

Masinile Diesel nu polueaza atat de mult pe cat spune lumea. In septembrie 2015, scandalul Dieselgate a avut un efect de bomba. Se pare ca Volskwagen trisa in ceea ce priveste omologarile. Iar masinile sale Diesel emiteau in realitate mai multi poluanti decat permitea norma. Toti constructorii au fost suspectati atunci ca fac la fel, un lucru care pana la urma s-a dovedit a fi inexact. De atunci, normele au fost severizate mai ales cu un test care verifica daca toate motoarele, atat pe benzina, cat si pe diesel respecta normele, prin intermediul unor teste suplimentare. Dar, un studiu recent, a ajuns la concluzia ca masinile pe Diesel emit putin mai multe noxe fata de cele pe benzina, Ramanand in norme iar particulele fine pe care le arunca in aer sunt chiar inferioare motoarelor pe benzina.

Masinile pe Diesel emit mai putin CO2. Cu un consum mai scazut decat masinile pe bezina, masinile pe Diesel, emit in mod logic, mai putin CO2 la kilometri. Un lucru foarte bun pentru a lupta contra incalzirii climatice si care poate diminua eventual malusul ecologic la cumparare.
Consumul unei masini pe Diesel este mai mic. Este de ajuns daca se arunca un ochi pe masurile de consum, pentru a te convinge de asta- masinile pe Diesel, consuma mult mai putin fata de masinile pe benzina. Si progresele continua, dupa cum o arata masina 2.0 TDI 116 cai de la Skoda Octavia, care se multumeste doar cu 5 litri pe 100 de km in medie si cu 4,7 litri la 100 de km pe autostrada. Iar masina ceha nu este un caz izolat dupa cum o arata cele mai recente studii certificate. O masina BMW Seria 320 xDrive consuma de exemplu 5,9 litri pe 100 de km, in timp ce un Audi A6 40 TDI, desi este o masina destul de greoaie, consuma in jur de 6, 5 litri pe 100 de km.

Autonomia masinilor Diesel este foarte importanta si plinul lor este rapid. Cu un plin facut in jur de 5 minute, masinile Diesel, propun in general, o autonomie mai mare de 800 de km. deci este o alegere excelenta pentru traseele mai lungi mai ales ca sistemul lor de de poluare este extrem de eficient.

Dieselul este adaptat si masinilor mai grele. Randamentul unui motor pe diesel este mai ridicat fata de randamentul unei masini pe benzina. Si ofera cel mai placut condus, in acelasi timp. Deci este adaptat mai ales pentru masinile mai greoaie sau mai inalte precum SUV-urile.
Deci nu ar trebui sa cedezi atat de repede inca tentatiei motoarelor electrice. Analizeaza bine inainte care iti sunt nevoile si dorintele si mai ales cat de mult folosesti masina.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *