Cursa de F1 din „Capitala Mondială a Divertismentului” 2024 are loc în perioada 21 – 23 noiembrie

img
Home / Stiri si noutati auto / Cursa de F1 din „Capitala Mondială a Divertismentului” 2024 are loc în perioada 21 – 23 noiembrie

Formula 1 a revenit în Nevada, Statele Unite ale Americii, în anul 2023, după o pauză de patru decenii! Noul circuit stradal din jurul Las Vegas Strip a necesitat investiții aproximate la 80 de milioane de dolari, astfel încât totul să fie realizat la standardele din Formula 1.

A fost amenajat de asemenea cel mai mare paddock din F1: peste 300 de metri lungime și circa 30 de metri lățime. Anul acesta, o nouă cursă este programată în Las Vegas, în cadrul Campionatului Mondial din sezonul 2024, în perioada 21 – 23 noiembrie.

Pe parcursul celor 3 zile de competiție, o porțiune de 2.2 de km din faimosul Las Vegas Boulevard – drumul cunoscut și sub numele de Strip – devine ocupat în întregime de evenimentele desfășurate în cadrul Formula 1 Heineken Silver Las Vegas Grand Prix 2024. Totul începe cu antrenamentele oficiale, urmate de sesiunea de calificări și, pe 23 noiembrie, de cursa efectivă.

Marele Premiu din Las Vegas din 2024, programat într-o zi de sâmbătă, cuprinde peste 50 de ture ale circuitului american Las Vegas Strip de 6,2 kilometri din Nevada. Cursele de Formula 1 sunt urmărite la nivel internațional, în direct, de foarte mulți pasionați de automobilism de mare viteză. Inclusiv în România, fiecare Mare Premiu din calendarul de Formula 1 este transmis live la televiziune.

Etape noi în Formula 1, un campionat dinamic an de an

Ediția 2023 a Campionatului Mondial de Formula 1 a fost cea mai lungă din istoria de până acum, cu un total de 23 de evenimente într-un calendar în care au revenit Qatarul și Las Vegas. Ultima cursă a fost cea din 26 noiembrie, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Ultimul Mare Premiu derulat la Las Vegas, înainte de ediția de anul trecut, a fost Caesars Palace Grand Prix din anul 1982.

Sezonul 2023 în Formula 1 a fost dominat de campionul en-titre Max Verstappen. Acesta a reușit performanța de a câștiga cel de-al treilea titlu consecutiv la piloți la Marele Premiu al Qatarului, obținând un record de 19 victorii din 22 de Mari Premii organizate și terminând pe podium de 21 de ori – ceea ce constituie de asemenea un record.

În 2023 era programat inițial să aibă loc și Marele Premiu al Chinei, absent încă din 2019, dar care a fost anulat pentru al patrulea an la rând. Între timp, China a revenit anul acesta pe harta Formulei 1: pe 21 aprilie, Marele Premiu al Chinei din 2024, cunoscut oficial ca Formula 1 Lenovo Chinese Grand Prix 2024), s-a desfășurat pe Circuitul Internațional Shanghai din Shanghai.

Las Vegas, punctul central al distracției

Prezența unei etape de Formula 1 în Las Vegas se adaugă tuturor facilităților pe care orașul, considerat o adevărată capitală mondială a divertismentului, le oferă turiștilor. Evident, Formula 1 Heineken Silver Las Vegas Grand Prix 2024 a fost asociat cu luxul suprem – pachete turistice VIP, petreceri fabuloase, evenimente private pentru cei mai prestigioși oaspeți.

Cazinourile reprezintă punctul central de interes în Las Vegas. Aproape 41 de milioane de oameni au vizitat Las Vegas în anul 2023, o creștere de peste 5% față de anul precedent, potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile din Nevada. Cei mai mulți dintre aceștia au ales distracția la sloturi, ruletă și alte jocuri de cazinou.

Printre facilitățile din această zonă se evidențiază și mesele de poker cash și turneele de poker live, începând cu World Series Of Poker la care participă mii de jucători profesioniști, oameni de afaceri dar și jucători calificați din sateliții disponibile pe platformele de poker online. Să nu uităm că pokerul este mai mult decât un simplu joc de noroc, un joc de abilități, unde îndemânarea își spune cuvântul, dincolo de modul în care sunt distribuite cărțile.

Rezervările pentru Marele Premiu de Formula 1 din Las Vegas, ediția 2024, sunt deja deschise pentru cei interesați de a asocia pasiunea pentru curse de automobilism cu toate celelalte facilități pe care le oferă acest fascinant oraș în materie de divertisment. Jocuri de noroc, spectacole și concerte, spa & wellness și fel de fel de programe inedite se pot adăuga în programul turiștilor care vor urmări chiar în Las Vegas cursa de Formula 1 din 23 noiembrie 2024.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *