Noul Audi Q8, disponibil si la noi in tara

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noul Audi Q8, disponibil si la noi in tara

 

Audi Q8 este un autoturism care imbina eleganta caracteristica modelelor coupé de lux cu patru usi, un model extrem de versatil, de talie mare.

Audi Q8 beneficiaza de un interior de dimensiuni generoase, de un portbagaj variabil si de tehnologii de ultima generatie. In plus, este dotat cu tractiune integrala permanenta quattro precum si cu o garda la sol de aproximativ 254mm ceea ce ii permit acestui nou SUV sa poata sa ajunga aproape oriunde isi doreste.

Acest model va putea fi vazut si testat in reteaua Audi incepand cu luna octombrie 2018, preturile incepand de la 76.500 euro. Audi Q8 este un SUV care vine cu o noutate, introduce un nou « chip » in cadrul familiei Q, asta gratie unei grile impunatoare a radiatorului, specifica marcii de altfel. Spoilerul masinii este tras spre fata, prizele de aer sunt mari, fapt ce subliniaza  si mai tare alura agresiva a masinii. In ceea ce priveste farurile, doritorii pot alege intre doua versiuni, cu LED-uri ambele. Blocurile optice alcatuite din doua elemente par aplatizate. Printre altele, partea superioara cuprinde luminile de intalnire si luminile de zi.

La manevrabilitatea sportiva a acestui nou model de la Audi contribuie suspensiile. Cu alte cuvinte, suspensiile spate-fata, cu cinci brate, fabricate fiind aproape in totalitate din aluminiu. Q8 beneficiaza din fabrica de jante de 19 inchi, cu aproximativ 20 de milimetri decat modelul anterior, Q7.

In ceea ce priveste sasiul, doritorii au ocazia de a alege dintre trei configuratii. Suspensiile cu sistemul de control al amortizarii sunt incluse in modelele standard. Suspensia pneumatica cu sistemul de cotrol al amortizarii reprezinta o dotare optionala, intr-o configuratie sport sau confort. Audi drive select permite utilizatorului sa aleaga intre cele patru moduri diferite, acestea variind garda la sol cu pana la 90 de milimetri.

Audi Q8 beneficiaza de un sistem de propulsie deosebit de puternic si eficient totodata, asta gratie unei noi tehnologii, cunoscute sub numele de micro-hibride. Sistemul are integrat o baterie litriu-ion, precum si un alternator cu curea in cadrul unui sistem electric de 48 de volti.

Acest SUV de la Audi poate rula liber cu viteze cuprinse intre 55-160 de kilometri cu motorul oprit iar cand este cazul, sistemul BAS va reporni motorul confortabil si rapid. Sistemul BAS este capabil sa recupereze, in perioadele de franare, pana la 12kW de energie. Deja de la 22km/h sistemul start-stop incepe sa functioneze.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *