Kia e-Niro vine cu cifre impresionante de autonomie

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Kia e-Niro vine cu cifre impresionante de autonomie
/
488 Views

Kia e-Niro vine cu o autonomie excelenta, impresionanta chiar, de 615 kilometri in mediul urban, conform standardului WLP. Aceste cifre impresionante se regasesc in contul versiunii dotate cu o baterie de 64 kWh.

Aceeasi versiune care este pusa in miscare de catre un motor de 150kWh – 395 Nm si 204CP – este capabila sa parcurga numai putin de 485 de kilometri intr-un ciclu combinat, intre doua incarcari ale bateriei. Masina, cu astfel de dotari, ajunge de la 0 la 100km/h in doar 7,8 secunde.

Versiunea standard a masinii Kia e-Niro care beneficiaza de o baterie de 39.2 kWh si de un motor de 100 kW – 136CP si 395 Nm – este capabila sa ruleze 312 kilometri intr-un ciclu mixt. Aceasta versiune are nevoie de 9,8 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100km/h. Masina este disponibila exclusiv cu tractiune fata.

Prin intermediul unui incarcator rapid, noua Kia e-Niro are nevoie de un timp scurt, de doar 54 de minute pentru a incarca bateria pana la 80%. Pentru o rulare cat mai eficienta masina beneficiaza de un sistem de regenerare a fortei de franare cunoscut sub numele de Coasting Guide Control si de un sistem de control predictiv al energiei. Acestea din urma sunt ambele conectate la sistemul de navigatie. Aceste functii permit reincarcarea bateriei dar si maximizarea autonomiei atunci cand se coboara o panta sau in timpul franarii.

e-Niro provine dintr-o familie de modele de masini extrem de populare si eficiente, alaturandu-se astfel unor modele precum Niro Hybrid sau Plug-In Hybrid. Kia a vandut numai putin de 200.000 de unitati Niro din momentul lansarii modelului pe piata, in anul 2016. In Europa au ajuns aproximativ 65.000 de unitati.

In ceea ce priveste interiorul, spre deosebire de Niro, e-Niro va beneficia de o serie de specificatii caracteristice masinilor electrice precum localizarea statiilor de incarcare pe harta dar si monitorizarea nivelului de incarcare al bateriei. In interior e-Niro va fi usor difetit spre deosebire de fratele cu motoare termice, dispune de o serie de specificatii existente exclusiv la motoarele electrice, inclusiv in ceea ce priveste sistemul de navigatie. In plus, instrumentele de bord au fost si ele recreate cu scopul de a afisa informatii utile pentru un vehicul electric. Toata lumea stie ca masinile electrice sunt mult mai eficiente pentru traficul urban, la viteze mai mici.

Kia e-Niro beneficiaza de o garantie de 7 ani sau 150.000 de kilometri care acopera inclusiv pachetul de baterii dar si motorul electric. Luna viitoare Niro va ajunge la Salonul Auto de la Paris, primele masini urmand sa fie livrate proprietarilor pana la sfarsitul acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *