Noua Peugeot 308 hibrida, reincarcabila

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noua Peugeot 308 hibrida, reincarcabila

Un lucru era sigur. Noua Peugeot 308 trebuia sa fie disponibila in versiune hibrida reincarcabila. Dar marca Peugeot a creat un element de surpriza nu cu o versiune, ci cu doua in program. Peugeot se pare ca se afla intr-o perioada foarte buna. Citadina sa 208 lansata in 2018 inca mai este foarte populara. Masina sa SUV familiala 3008 a fost de curand stilizata si este acum o referinta in categoria sa. Si sora sa mai mica, varianta 2008 se vinde si ea ca painea calda. Iar noua masina 308 reia reteta tuturor noutatilor recente prezentate de marca.

Afiseaza un stil puternic si dinamic si coduri stilistice destul de apropiate cu varianta 208. Pare ca noul model de 308 a fost special conceput pentru a-i convinge pe cei care considera ca Volskwagen Golf 8 este prea conservator. Modelul hibrid, un pasaj obligatoriu. Oricat de uimitor ar putea sa para, aceasta noua 308 nu va fi disponibila la lansare cu un sistem de micro-hibridare prin alterno-demaror sau o tehnologie hibrida clasica, unde Toyota este o mare specialista.

Prima solutie nu este asteptata pana in anul 2023 cu motoarele pe benzina PureTech, in timp ce hibridarea simpla, Peugeot o va folosi doar cu o cutie de viteze inedita cu un dublu ambreiaj. Deci masina va fi hibridata in versiune reincarcabila oferind o autonomie de condus electric mai mare de 50 de km. Si contrar asteptarilor, nu va fi oferita o singura versiune, ci vor fi oferite doua. 225 de cai in versiune performanta. Noua 308 este bazata pe platforma EMP 2 de la grupul PSA, la fel ca si viitoarea sa verisoara de la Opel, noua Astra.

Inseamna ca imparte aceeasi platforma si ca si masina SUV 3008. Masina 308 va fi astfel disponibila cu finisaje GT si GT Pack care vor fi recunoscute dupa logo-urile de pe aripile din fata asociate cu un 1.6 turbo pe benzina de 180 de cai si unui motor electric de 110 cai integrat unei cutii automate de 8 rapoarte. Noua Peugeot 308 este prima care integreaza noul logo al marcii. Noul logo este cea mai buna alegere pentru aceasta masina cu un look retro.

Si este cea care mosteneste stilul celor mai recente modele din gama. Asociaza un calandru mare cu mari detalii luminoase. In partea din spate putem regasi banda din lac negru specifica celor mai recente modele comercializate de catre marca. In ceea ce priveste gabaritul, masina compacta de la Peugeot are 4,36 metri lungime, 1,81 metri latime si 1,41 metri inaltime. Ampatamentul sau este de 2.68 metri. Capacitatea portbagajului nu a fost inca anuntata.

Surpriza versiunii de 180 de cai. Versiunea de 180 de cai care va aparea pe piata inspre toamna este o surpriza. O versiune hibrida sportiva? Din punct de vedere tehnic acest lucru este fezabil. Dar din punt de vedere economic nu este sigur daca Peugeot vrea sa faca acest pas. Un lucru e sigur. Noua masina este mai spectaculoasa, mai performanta si mai calitativa, dar si mai virtuoasa.

Ce parere aveti de noua Peugeot hibrida, este sau nu pe placul vostru? V-ar tenta sa o achizitionati?

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *