Volkswagen Trinity- o masina mare berlina 100% electrica si inteligenta pentru 2026

img
Home / Stiri si noutati auto / Volkswagen Trinity- o masina mare berlina 100% electrica si inteligenta pentru 2026
/
17 Views

Volkswagen are cele mai mari ambitii si munceste din plin pentru asta. Mai ales in ceea ce priveste electrificarea. Si cea mai ambitioasa strategie a sa este Volskwagen 2026, o berlina electrica, dezvaluita recent pentru prima data in mod oficial. Nume de cod- Projet Trinity. Deoarece contextul obliga, Volkswagen se vede nevoita sa isi electrifice gama in mod exponential. Chiar daca nu a prevazut inca doar modele electrice la vanzare pana in 2023, precum Ford sau Volvo, constructorul german, are totusi ambitii mari. Masinile sale 100% electrice ar trebui sa fie in proportie de 70% in Europa in viitor.

Pentru a ajunge la asta, va scoate pe piata in fiecare an un model full electric. Si astfel ca este conformata aparitia masinii sportive SUV ID. 4, a unei masini SUV coupe ID. 5 si la sfarsit de an a masinii ID. Cross. Ultimul este un SUV cu 7 locuri care va fi destinat mai ales pietii din China. Si mai ales, in 2026 va fi produsa masina Volkswagen Trinity, o masina mare, berlina, care va trebui sa devina « vitrina » a marelui plan care se nuneste ACCELERATE. Este vorba despre o noua arhitectura, despre un nou condus autonom si productie. Numele sau nu a fost ales din intamplare.

De inspiratie biblica, este cel care pune cel mai bine in valoare faptul ca dezvoltarea sa a fost axata pe 3 lucruri principale. Incepem cu o noua arhitectura care ar putea permite acestui model sa atinga noi standarde in ceea ce priveste autonomia si reincarcarea. Conform Volskwagen acest lucru nu ar trebui sa dureze foarte mult timp. In al doilea rand, masina Trinity va atinge nivelul de condus autonom 2+ si va fi din punct de vedere tehnic gata pentru 4+. Acesta din urma corespunde celui mai mare nivel de autonomie, conform clasificarilor actuale in vigoare.

Asta inseamna ca berlina ar putea, pe anumite intinerarii, sa preia in intregime controlul pe drum. In ultimul rand, Volkswagen prevede sa schimbe destul de mult modelul sau business si sa isi simplifice oferta. Aceasta masina, care va fi produsa la Wolsburg va trebui sa marcheze o evolutie in ceea ce priveste standardizarea productiei.

Nu vor fi propuse astfel prea multe variante. Se va putea alege culoarea masinii, jantele sale si capacitatea bateriei. Pentru restul, clientii vor putea dupa ce au primit masina, sa activeze anumite functii de la distanta atunci cand isi doresc asta. Datorita imaginilor prezentate pana acum, stim ca masina va relua liniile masinii Pheaton, la care s-a renuntat in 2015. Constructorul spera ca reincarcarea si plinul vor fi facute in doar cateva minute.

Volkswagen Trinity este inspirat de Tesla. Marca privilegiaza astfel modelul Tesla, cu 3 versiuni maximum si cu putine optiuni. Se va regandi productia prin digitalizare, automatizare si o constructie lejera. Nu se vor propune deci multe variante si materialul va fi lejer standardizat. Viitorul suna foarte promitator. Nu-i asa?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *