Nissan a dezvalui noua sa masina sa electrica, Nissan Ariya

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Nissan a dezvalui noua sa masina sa electrica, Nissan Ariya

Se pare ca marca Nissan a devenit o adevarat referinta atunci cand vine vorba despre masinile electrice, datorita mai ales marcii Leaf.

Dar aceasta masina a fost lansata acum aproape zece ani. Iar constructorul japonez incearca sa se impuna din nou in lumea masinilor electrice cu un model nou/nout de masina electrica, cu caracteristici foarte promitatoare, Ariya.

Nissan Ariya este un model de masina inspirat din masina –concept cu acelasi nume, care a fost prezentata la Salonul auto de la Tokyo din anul 2019. Este vorba despre un SUV compact care va face o concurenta serioasa, cu siguranta, masinilor din aceeasi categorie, precum Tesla S, Ford Mustang Mach-E sau chiar viitoarea Audi e-tron Q4.

Stilul masinii Nissan Ariya este fidel marcii si standardelor de la Nissan si se vrea o masina reprezentativa pentru noua sa filozofie bazata pe ceea ce marca numeste « futurism japonez atemporal ». Adica o abordare japoneza distincta, o maniera simpla si moderna.

Masina Ariya este prezenta astfel in patru variante sau modele, fiecare din ele fiind disponbile cu doua tipuri de baterie- de 63 de kwh sau 87 kwh. Versiunea cea mai populara va fi, cu siguranta Ariya e-4ORCE cu patru roti motrice, si doua motoare, dar si cu o capacitate de baterie de 87 de kwh. Va fi dotata de asemenea, cu cel mai inalt nivel de mobilitate inteligenta de la Nissan, mai ales cu sistemul ProPILOT 2.0, care permite conducerea masinii pe o singura cale pe autostrada.

Conectandu-se la sistemul de navigare si folosindu-se de datele cartografice, aceasta tehnologie va permite in acelasi timp, sa ajusteze viteza masinii, in functie de previziunile de circulatie, anticipand de exemplu, o incetinire sau apropiere unui viraj mai ingust.

Puterea masinii se va situa intre 215 si 385 de cai, cu trei moduri de conduita, Standard, Sport si ECO si un model pentru zapada, pe varianta e-4ORCE. Accelerarea de la 0 la 100 de km pe ora se poate face in 7,5 secunde sau in 5,1 secunde, in functie de varianta.

In ceea ce priveste tehnologia, Nissan Ariya este dotata cu o asistenta la conducere, care contine mai ales dispozitivul e-Pedal, introdus pentru prima data la o masina electrica, la Nissan Leaf, mai precis. Permite conducatorului sau, sa  porneasca, sa accelereze si sa decelereze, folosind doar pedala de accelerare. Dar, totusi, pe suprafatele cu o salba aderenta, franele sunt aplicate odata cu motorul ceea ce permite celor patru roti sa incetineasca masina in siguranta.

In ceea ce priveste gestionarea energiei, bateriile pot sa suporte o incarcare de pana la 135 de kw, ceea ce permite masinii sa ajunga la o autonomie de pana la 375 de km la o reincarcare rapida.

Este foarte dotata in ceea ce priveste conectivitatea si dispozitivele care ajuta soferul, printre alele, avand si comanda vocala Amazon Alexa Auto, preinstalata. Se poate deschise fara cheie doar apropiindu-te de ea si cu primirea soferului cu reglajele deja stabilite.

Masina va fi disponibila la sfarsitul anului 2021 iar pretul sau se va situa in jurul sumei de 40 000 de euro.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *