Mini va lansa un nou model John Cooper Works GP

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Mini va lansa un nou model John Cooper Works GP

Conceptul John Cooper Works GP a fost prezentat pentru prima data anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Recent, constructorii britanici au anuntat faptul ca versiunea de productie urmeaza sa fie lansata in anul 2020, an in care va intra pe linia de asamblare.

In cadrul Salonului Auto din Frankfurt din anul 2017, Mini si-a prezentat conceptul John Cooper Works GT. La momentul acela, fanii acestui producator britanic au sperat ca reprezentantii Mini sa anunte si o versiune in serie, derivata din prototipul expus la Frankfurt. Dar, visele acestora incep sa se materializeze abia acum. Peter Schwarzenbauer, mebru al consiliului de administratie in cadrul BMW Group a anuntat faptul ca, prototipul expus in toamna anului trecut va beneficia de o versiune in serie, productia fiind programata sa inceapa in anul 2020. Cu alte cuvinte, doritorii vor mai avea de asteptat putin pana sa se lanseze noul model John Cooper Works GP.

Acest concept Mini John Cooper Works GP impresioneaza prin pachetul aerodinamic pus la cale de britanici. Designerii au venit pentru acest model cu pasaje evazate, cu roti de dimenisiuni mari, praguri laterale noi-noute si cu o aripa spate supradimensionata. In plus, prototipul britanicilor beneficiaza de prize de aer generoase, accesorii din fibra de carbon si de o capota restilizata.

Deja, un prototip a fost surprins de fotografi in timpul testelor, elementele aerodinamice de care beneficiaza conceptul expus la Frankfurt nu au suferit modificari majore dupa cum se poate observa si in imaginea de mai sus. La interior, acest prototip dezvoltat de Mini avea un rollbar precum si o pereche de scaune sport, scaune derivate din cele folosite doar la motosport.

In plus, britanicii au ales pentru acest nou model o plansa de bord mult mai simpla si centuri de siguranta cu prindere in cinci puncte.

218 cai putere, doua locuri, jante pe 17 inci, suspensie reglabila, frane sport, acceleratie de la o la 100km/h in doar 6,3 secunde, elemente aerodinamice superioare…pe scurt, se anunta una din cele mai rapide masini MINI construite vreodata. Dotarea standard a noului Mini cuprinde si farurile xenon cu carcase negre, geamuri cu protectie solara, proiectoare de ceata si aer conditionat. Ramane de vazut daca va fi produs sau nu intr-un numar de doar 2000 de unitati la fel ca modelele anterioare. Inca nu exista detalii in acest sens.

Primul Mini John Cooper Works GP a fost lansat in anul 2006 si a fost produs intr-un numar mic, de doar 2000 de unitati. Versiunea a doua a aparut in anul 2012 si a fost asamblata tot in 2000 de exemplare.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *