Honda HR-V Sport, un SUV subcompact cu un motor turbo pe benzina de 1.5 litri

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Honda HR-V Sport, un SUV subcompact cu un motor turbo pe benzina de 1.5 litri
/
360 Views

Honda HR-Sport, noul autoturism de la Honda va fi disponibil incepand de anul viitor, din primavara mai exact si va fi dotat cu un motor turbo pe benzina de 1,5 litri si cu 182 de cai putere. La toate acestea se adauga tehnologia Performance Damper, o tehnologie menita sa imbunatateasca stabilitatea la viraje.

Acest nou model de la Honda a primit un facelift in vara acestui an, constructorul japonez anuntand recent faptul ca se pregateste de lansarea unui pachet Sport pentru SUV-ul sau compact. Principala noutate cu care vine SUV-ul Sport se va regasi sub capota – acest SUV subcompact va beneficia de un motor turbo pe benzina VTEC cu o capacitate de 1,5 litri care genereaza 182 de CP. Unitatea de propulsie a fost imprumutata de la Honda Civic.

Folosit alaturi de o cutie de viteze manuala, in 6 trepte, motorul SUV-ului subcompact va oferi un cuplu maxim de 24oNM, intre 1900 si 5000 rpm. O alta noutate este data de tehnologia Performance Damper, o tehnologie care permite imbunatatirea stabilitatii in timpul virajelor si la schimbarea brusca a benzii. In plus, aceasta tehnologie permite si reducerea vibratiilor in momentul in care drumul este cu denivelari. Inginerii de la Honda au promis o imbuntatire si in ceea ce priveste nivelul de directie prin intermediul unui sistem inovant, cunoscut sub denumirea de Agile Handling Assist. Pentru a diferentia noua versiune de restul gamei, Honda a introdus si o serie de elemente specifice in ceea ce priveste designul SUV-ului subcompact. Printre acestea se numara un finisaj de culoare neagra pentru grila din fata precum si o bara de protectie in spate cu un look mai agresiv dar si existenta a doua guri de evacuare, jante de aliaj de 18 inch si capace negre pentru oglinzile laterale. In partea din spate, un ornament din crom inchis situat de-a lungul hayonului vine sa completeze noua grila din fata. Luminile blocurilor optice din spate sunt afisate prin intermediul unei lentile inchise la culoare.

In ceea ce priveste culorile, Honda va oferi o gama de 8 culori exterioare pentru acest nou model 2019 si anume Midnight Blue Beam Metallic. Alte optiuni includ: Milano Red; Platinum White si Crystal Black ca si finisaj perlat, Lunar Silver, Modern Steel, Brilliant Sporty Blue si Ruse Black cu nuante metalice. Sa nu ai impresia ca Honda HR si-a pierdut din versatilitate. Dimpotriva. Beneficiaza de un sistem inovator, Magic Seat, noile scaune din fata fiind dotate cu schimbari in zona sezutului dar si a spatarului, variantele de echipare superioare folosind materiale textile si piele, cu o cusatura dubla.

La lansarea sa, Honda HR-V facelift era disponibila doar intr-o varianta de motorizare, cu o unitate pe benzina i-VTEC de 1.5 litri si 130CP.

Productia pentru Honda HR-V Sport urmeaza sa inceapa in luna decembrie a acetsui an, primele livrari fiind programate pentru primavara anului viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *