Cum arata DBX, primul SUV lansat de Aston Martin

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Cum arata DBX, primul SUV lansat de Aston Martin

Peste aproximativ un an, Aston Martin urmeaza sa lanseze primul sau SUV pe piata. In asteptarea acestui moment, producatorul britanic a ales sa furnizeze primele imagini oficiale cu noul sau model. De fapt, cu un prototip extrem de aproape de versiunea in serie dar camuflat.

Drept urmare, inca un nume din « lumea buna «  a cedat in fata tentatiei de a lansa un model SUV, dupa modelul lui Bentley, Rolls Royce si Lamborghini. Aceasta intentie a fost dezvaluita inca din anul 2015 atunci cand Aston Martin a prezentat publicului proiectul DBX. Un nume care va fi pastrat, in cele din urma si pentru modelul de serie.

Spre deosebire de conceptul initial, ce avea alura unui coupe inaltat, cu elemente preluate de la DB11, aceasta versiune de productie are, dupa cum se poate deduce si din imaginea de mai sus, un aspect mult mai conventional fata de modelele cu care ne-a obisnuit constructorul. Chiar daca DBX va fi dotat cu cinci usi, caroseria sa va fi puternic influentata de catre stilul coupe, caracteristici marcii de altfel, cu luneta extrem de plonjata. Partea din fata a masinii va pastra stilul caracteristic Aston Martin, cu grila sa specifica precum si grupurile optice inspirate de la Vantage.

Din poza se poate vedea ca DBX va dispune de o forma practica, cu cinci usi, radical diferita fata de cea a conceptuului prezentat la Geneva Motor Show in anul 2015. Stopurile arata destul de simplu tinand cont de faptul ca este vorba de un model SUV destul de scump si aratos. Portierele din spate nu au manere dar schimbarile vor fi cu siguranta numeroase pana la lansarea oficiala.

Aston Martin nu a oferit prea multe informatii, nu se stie daca cva fi sau construit pe aceeasi platforma de sub modelul sedan Lagonda sau de sub versiunea SUV care urmeaza sa fie construita in Tara Galilor incepand cu anul 2021.

Momentan nu se cunosc alte detalii in ceea ce priveste dimensiunea acestui nou SUV astfel ca pozitionarea sa pe piata ramane deocamdata la stadiul de pura speculatie. In schimba, cei de la Aston Martin au anuntat deja faptul ca acest nou model urmeaza sa fie lansat pe piata in al doilea trimestru al anului viitor. Deci, cam inca aproximativ un an de asteptare.

Pana atunci insa, DBX trebuie sa fie supus unor serie de teste inainte de a deveni un model SUV de calitate si sa intre in productia de serie. Masina a fost construita si testata in simulator, proces care le-a permis constructorilor de la Aston Martin sa vina cu primul prototip real. Cu alte cuvinte, a venit momentul testarilor reale, in cadrul carora aceasta masina va fi testata si va fi supusa unui mare de provocari pentru a se stabili legatura cu restul modelelor ale marcii.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *