Mercedes va avea 6 modele de masini 100% electrice pana in 2022

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Mercedes va avea 6 modele de masini 100% electrice pana in 2022

Cu numai putin de patru lansari in 2021 si alte doua in 2022, Mercedes intra in forta in lumea masinilor electrice. Marca Mercedes se pare ca lanseaza o adevarata ofensiva electrica,. Daca a inceput timid cu masina SUV EQC in 2019, incepe sa fie din ce in ce mai ofensiva si propune din ce in ce mai multe modele pentru a reduce emisiile de CO2 ale gamei sale. Deci pe langa modelele de EQC si vanul EQV, disponibile de ceva vreme pe piata, oferta se va imbunatati cu patru noi modele in anul 2021, mai apoi cu doua altele in 2022. De la un SUV compact la o berlina de lux. Micuta masina EQA va dechide « balul » la inceputul anului cu o prezentare oficiala prevazuta pentru data de 20 ianuarie. Verisoara electrica a masinii GLA va fi produsa in acelasi loc din Germania unde sunt produse si Classe A si Classe B, apoi va fi exportata in majoritatea pietelor unde Mercedes este prezenta.

Este cel mai abordail model de la Mercedes, prezentat mai intai sub forma unei Classe A electrice in 2017 si care pana la urma se va apropia de varianta electrica a masinii GLA. In prima jumatate a anului va aparea pe piata si masina EQS, berlina de lux de la Mercedes. Va fi primiul vehicul utilizat pe noua platforma MEA, o platforma dedicata platformelor pur electrice, cele mai impozante ale marcii.

Masina promite o autonomie de 700 de km si va relua desingul concept-carului prezentat in 2019 la Frankfurt. Berlina EQE, prevazuta si ea pentru anul viitor, va fi bazata si ea cu siguranta pe aceasta platforma, dar EQB, prezentata si ea in 2021 ar trebui sa se bazeze pe modelul GLB, adica masina SUV cu 7 locuri a constructorului. Masina va fi asamblata la Beijing, la fel ca si EQA si EQB cu baterii venind de la BAIC- Mercedes. Alte masini SUV in 2022.

Mercedes nu va opri insa aici. Alte modele vor completa in 2022 oferta. Este vorba despre variantele SUV EQE si EQS care vor fi produse in State. Nimic surprinzator, deoarece America de Nord este piata de predilectie pentru aceste vehicule impozante. Bateriile lor vor fi produse tot acolo, intr-un loc la ora actuala in constructie. Deci inca nu stim daca vor traversa oceanul pentru a veni la noi pe piata. Gama de utilitare electrice va fi completata si ea si masinilor eVito si EQV, deja prezente in catalog, se vor mai adauga si viitoarea EQT. Versiunea electrica a masinii Classe T si verisoara masinii Renault Kangoo ZEeste prevazuta pentru anul 2022.

Utilitara eSprinter va avea si ea dreptul la o importanta actualizare cu o noua platforma astepatata pana in 2025. Mercedes va profita deci de noua 6 modele noi pe piata masinilor electrice, toate prezentate in 4 ani. Un lucru e sigur – Tesla Model 3 va avea seriosi concurenti. Dar si rivalele de la Audi sau de la BMW.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *