Viitorul Peugeot 308- tot ce trebuie sa stii despre viitorul model

img
Home / Stiri si noutati auto / Viitorul Peugeot 308- tot ce trebuie sa stii despre viitorul model

Noul model de Peugeot 308 ar trebui sa fie prezentat la inceputul anului viitor. Asteptand sa o descoperim, putem sa aflam cateva detalii despre ea, datorita catorva indiscretii care circula pe Internet, mai ales cu privire la viitoarea varianta de crossover si o varianta de hibrid. A treia generatie deci de Puegeot 308 va aparea in curand pe piata. Prevazut pentru primavara viitoare, acest noul model, noua berlina compacta cu leu, ar trebui sa se schimbe in profunzime.

Sa incepem cu stilul inspirat de ele mai recente 3008 si 5008 pentru partea din fata, de 508 pentru habitaclu si bineinteles, de 208 si 2008 pentru alte piese de caroserie. Sa nu uitam nici despre noul logo, care a fost vazut si la conceptul E-Legend. Gama 308 se va imbogati cu obisnuita varianta break si cu o versiune inedita de crossover. Aceasta din urma,va fi un concurent direct pentru Kia XCeed, dar si pentru Ford Focus Active.

Noul model de masina este deci o evolutie a actualei berline. Se bazeaza pe aceeasi platforma EMP2 si reia caracteristicile estetice similare cu cele doua generatii de 308, recent actualizate si ele. Aici intra designul si conturul geamurilor, dar si volumul in partea din spate. Deci designerii au remodelat usor silueta acestei noi variante, impingand putin cabina inspre partea din fata si alungind putin botul masinii. Din profil, aceasta Peugeot 308 III seamana putin cu masina BMW Seria 1.Vorbim aici despre generatiile cu propulsie.

Pentru a accentua si mai tare acest profil de feline, aripile sunt putin mai generoase. Masina va fi echipata si cu cele mai generoase jante si a fost imbuntatita si aerodinamica masinii si ea. Calandrul urmeaza tendinta initiata de care 508. Masina este inainte de toate o berlina si nu un SUV. Afiseaza astfel o anumita finete mai ales in ceea ce priveste optica. Capota este si ea mai lunga decat inainte si accentueaza sportivitatea masinii. La interior, se va afla un sistem mai intuitiv si mai reactiv. Nu va exista un ecran la baza consolei, nici in partea de sus, deasupra capului. Hibridare in program.

In ceea ce priveste motoarele, viitoarea masina Peugeot 308 va fi disponibila in varianta pe benzina cu 1.2 PureTech de 100, 130 si 155 ch, dar si Diesel, cu 1.5 Blue HDI de 110 si 130 ch. Sunt motoare asociate cu o cutie mecanica de sase rapoarte sau cu o cutie automata EAT8. Principala noutate este fara doar si poate sosirea variantelor hibride reincarcabile de trei puteri diferite- 150 ch, 180 ch si 225 ch. Va urma o motorizare de 48 V, cu un motor mic electric, de 23 sau 32 ch, asociat cu o cutie automata cu un dublu ambreiaj electrificat, EDCT.

Iar anul 2022 ar putea fi anul unul model sportiv 308 PSE de 300 ch, obtinut cu ajutorul tehnogiei Hybrid 4. Deci dupa ce a reinnoit cele doua modele SUV 3008 si 508 in 2020, Peugeot vrea sa modernizeze un best seller pentru 2021.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *