Lucid Air, cea mai mare revolutie din domeniul masinilor electrice

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Lucid Air, cea mai mare revolutie din domeniul masinilor electrice

Primul model de serie de la Lucid Motors, anuntat pe 10 septembrie va marca o revolutie in segmentul masinilor electrice. Lucid Air, noua masina dezvaluita recent de Lucid Motors este o berlina electrica care face primii pasi in industria automobilelor electrice.

La trei ani dupa conceptul sau, se pare ca masina promite mult. Comercializarea sa va debuta la inceputul trimestrului din anul 2021. Pentru moment, marca nu este cotata la bursa. Dar Lucid Air este o masina care promite foarte multe si se prezinta drept un factor foarte important in ceea ce priveste mobilitatea. Un parcurs pe care multi l-au abandonat in ciuda bataliei mediatice si cererii de fonduri.

Lucid Air concretizeaza masina sa electrica. Lucid Air este deci prima masina electrica de la Lucid Motors. In anul 2017, firma start-up californiana, fondata in anul 2007 dezvaluia un prim concept care nu este deloc departe de cum arata versiunea de serie. In habitaclu insa, sunt prezente unele noutati. Berlina dispune de un nou ecran mai mare la bord si in spatele volanului, cand un alt ecran mai plasat mai jos pe consola centrala se poate aranja intr-o trapa atunci cand nu este utilizata.

Si fata de Tesla, interiorul acestei noi Lucid Air este mai clasic, dar si mai modern. Cu fiecare model de masina electrica ce apare pe piata, imediat apare si o comparatie cu Tesla, o adevarata referinta in domeniu. Este automata, chiar inevitabila. Este noua Lucid Air o veritabila concurenta pentru Tesla Model S? In orice caz, pare mai matura, daca putem spune asa.

Dar in ceea ce priveste tehnica, argumentele sunt foarte convingatoare. Lucid Air promite o berlina cu o autonomie care poate ajunge pana la 832 de km. Gama va dispune si de alte modele si cele mai performante modele, vor dispune de autonomia urmatoare:

Lucid Air Touring, 653 km de autonomie.

Lucid Air Grand Touring, 832 de km.

Lucid Air Dream Edition, 809 km autonomie.

La fel ca si in cazul Teslei, Lucid Motors isi doreste sa faca din berlinele sale modele cu o accelerare demna de o super masina. Astfel, ca versiunea Dream Edition propulseaza masina la 100 de km pe ora in doar 2, 5 secunde, in timp ce versiunea Grand Touring ajunge la in 3 secunde. La fel ca si in cazul celor mai bune telefoane smartphone,

Lucid Air promite o masina cu o reincarcare foarte rapida. Bateria sa de 113 kwh va putea recupera astfel 480 de km de autonomie in doar 20 de minute. Designul sau luxos si si performantele sale cu siguranta ca vor face concurenta serioasa masinii Tesla, asta e sigur. Lucid Air este chiar prima masina care ofera lumii intregi un transport durabil, fara emisii, atragand in acelasi timp numerosi clienti in universul masinilor electrice. Este in acelasi timp, o masina cu linii minimaliste si cu un design foarte elegant, care va seduce cu siguranta amatorii de masini luxoase. Si sub capota, chiar are o mulutome de argumente convingatoare!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *