Noua Citroën C4 vs. Citroën C4 Cactus- ce s-a schimbat?

img
Home / Stiri si noutati auto / Noua Citroën C4 vs. Citroën C4 Cactus- ce s-a schimbat?

In decembrie 2020, noua Citroën C4 de a treia generatie isi va face aparitia si va inlocui masina Citroën Cactus care va parasi jocul. Din anul 2014, aceasta juca rolul de berlina compacta. Care sunt insa diferentele majore intre aceste doua masini? Un stil in afara normelor. Noua masina Citroën C4 se pare ca imbina de minune atributele unei masini berline cu cele ale unui SUV. Ca sa explicam lucrurile- in partea de sus este o berlina cu un pavilion mai zvelt si cu linii fluide.

Si in partea de jos avem de-a face cu un SUV. De asemenea, masina este mult mai lunga. Citroën C4 Cactus avea 4, 17 metri, in timp ce noua masina are 4,36 metri. Confortul este cel mai important. Noua C4 are un obiectiv foarte important- sa fie cea mai confortabila. Scaunele sale « advanced comfort » sunt foarte confortabile, au o spuma cu o densitate dubla care isi face efectul atunci cand ne asezam pe ele. Asigura de asemnea, cea mai buna ergonomie iar comenzile de climatizare redevin fizice.

Digitalul- o chestiune de marime? In mod paradoxal, masina Citroën 4 Cactus facea cea mai buna impresie in ceea ce priveste tehnologiile. Formatul sau 16/9 si o diagonala de 7 inchi este cu siguranta mult mai interesant decat un ecran de 5 inchi, cum are noul model. Dar compenseaza cu un afisaj de 7 inchi in ceea ce priveste Head-Up-ul Display care nu este disponibil la Cactus. Deci lucrurile nu sunt la fel ca si la masina Citroën C4 Cactus. Un C4 mai mare deci mai spatios.

Noua masina C4 este cu 20 de cm mai mare deci este putin mai primitoare fata de masina C4 Cactus. Ampatamentul sau de 2,67 m, ofera mai mult spatiu pentru picioare. De asemenea, scaunele ofera un confort postural mai ridicat. Sunt inclinat la 25 de grade, nu la 20. O masina C4 mai puternica si… electrica. Noua C4 ne lasa sa alegem intre 3 modele pe benzina de 100, 130 si 155 ch, unele dintre ele putand sa fie asociate cu o cutie automata cu 8 rapoarte.

Dispune insa si de o versiune 100% electrica de 136 de cai cu o autonomie de 350 de km. Citroën C4 Cactus propunea si ea in 2018 o alegere la fel de vasta, dar nu la fel de puternica. Vechea sa platforma nu este insa, in mod evident, compatibila cu o versiune electrica, nici macar studiata pentru o forma hibrida. Un plus de modularitate pentru C4. In ceea ce priveste volumul portbagajului si modularitatea sa, noua masina C4 este mai buna decat Cactus. Dar chiar daca gabaritul este mai mare, capacitatile sale de incarcare sunt doar relativ mai mare. Noua C4 pune deci accentul mai mult pe spatiul la bord decat pe cel de la portbagaj. Noua masina dispune deci de un stil atipic, dublat de cea mai buna habitabilitate si cel mai bun confort. Trebuie deci descoperita fara a mai sta prea mult pe ganduri.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *