Lexus va dezvalui prima sa masina electrica la Salonul de la Geneva

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Lexus va dezvalui prima sa masina electrica la Salonul de la Geneva

Atunci cand pronuntam numele de Lexus, cel mai adesea ne gandim la masini premium sau la masini hibride. In domeniul motorizarii, filiala de lux de la Toyota a urmarit mereu crezul casei mama, echipand in mod constant modelele sale cu un sistem hibrid neincarcabil insa, un lucru care se incheie insa prina  deveni o exceptie intr-un peisaj dominat mai mult la ora actuala de masinile hibride plug-in.

Lexus va face insa un pas mai mare inspre masinile electrice in intregime deoarece marca va anunta in mod oficial la Salonul de la Geneva care va avea loc in luna martie primul sau model 100% electric, pe numele sau, Lexus UX 300e. Si la fel ca si multi alti constructori, Lexus se lanseaza in lumea masinilor electrice prin intermediul unei masini SUV. Nu este vorba insa despre un model nou de masina deoarece noua masina electrica Lexus va fi un model suplimentar al masinii SUV compacte UX, care a cunoscut un succes foarte mare pe toate pietele europene in versiunea sa hibrida auto-reincarcabila UX 250h. Este insa destul de uimitor sa vedem ca Lexus pozitioneaza aceasta noua masina in segmentul dedicat placerii de a conduce in mijlocul junglei urbane, chiar daca este vorba despre un SUV.

400 de km de autonomie in ciclul NEDC. Modelul UX 300e va fi propulasat de un motor electric de 150 de kw asociat unei baterii lithium-ion de cea mai inalta performanta, de 54, 3 kwh. Asta inseamna ca va avea o autonomie de 400 de km.

Masina Lexus UX 300 e este dotata cu un sistem audio Mark Levinson cu 13 boxe si cu un control tactil al ecranului de 10, 3 al sistemului de navigare, cu servicii de conectare precum Apple Car Play si Android Auto. Dar sistemul sau aplicatia Lexus Link propune functionalitati in legatura cu vehiculul electric precum reincarcarea la distanta, climatizarea la distanta si cautarea statiilor de reincarcare.

In ceea ce proveste echipamentele legate de siguranta, Lexus este dotat cu Lexus Safety System Plus, care contine mai ales sistemul de securitate pre-colizion cu detectarea pietonilor.

Modelul Lexus 300e va fi primul model de Lexus care va fi comercializat in sistemul sau in strategia Lexus Electrified care va permite marcii sa isi dezvolte foarte repede gama sa de vehicule electrice. In orice caz, frontierele dintre exterior si interior se contopesc intr-un ansamblu perfect.

Masina nu are emisii de CO 2 , o accelerare de la 0 la 100 de km pe ora in 7,5 secunde si afiseaza o viteza maxima de 160 de km pe ora.

Noua masina Lexus va prezenta de asemenea la Geneva noi retrovizoare exterioare digitale care vor echipa urmatoarea berlina Lexus ES. Retrovizoarele laterale ale masinii vor fi inlocuite cu camere HD legate prin ecrane de tabloul de bord.

Masina electrica Lexus are un caracter unic care te va ajuta sa iei cu asalt soselele, asigurand o accelerare puternica si constanta, o stabilitate in viraje si un confort absolut. Are un look urban distinctiv, la fel ca si modelele UX.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *