Lexus IS 2021, un design conservator, dar evolutiv

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Lexus IS 2021, un design conservator, dar evolutiv

Noua Lexus IS 2021, a patra generatie de masini Lexus, a fost dezvaluita de curand si va aparea la concesionari pe la sfarsitul toamnei. Cu siguranta ca va atrage o multime de cumparatori, asta chiar daca designul sau este mai conservator si evolutia sa destul de discreta. Daca si tu esti in cautarea unei masini berline de lux, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre Lexus IS 2021.

Un design foarte putin reinventat. Mai lunga si mai lata cu 20 de mm, noua IS se aseamana cu modelele precedente din punct de vedere estetic. Am putea crede mai degraba ca este o simpla actualizare, mai degraba decat o restilizare completa. Calandrul sau este mai impozant, farurile si lampile sunt acum in acelasi loc cu o aparenta mai moderna iar lampile din spate remodelate sut unite cu o banda de lumina, in timp ce tevile de esapament sunt sculptate diferit. Pentru prima data, masina Lexus va fi dotata cu roti de 19 inchi si cu jante de serie care sunt intre 17-18 inchi.

Pe langa acestea, versiunile F SPORT se remarca prin intermediul unei picturi cu infrarosu exclusiva. Un habitaclu si mai conservator. La interior, noul Lexus se distinge prin un grad si mai mare de conservatorism. Se reamenajeaza consola, are un nou ecran tactil deasupra bordului si in plus nu exista nimic nou.

Aceleasi motoare. Cu riscul de a va dezamagi inca o data, sub capota nu exista schimbari. Masina Lexus IS 2021 reia aceleasi trei grupe de motopropulsoare pe care le cunoastem deja. Incepem cu versiunea IS 300 cu roti motrice in partea din spate care exploateaza un motor turbo cu turbocompresie, de 2,0 litri, dezvoltand 241 de cai.

Dar cutia sa automata dezvolta o logica de control optimizata deci are un raport mai rapid. Versiunile IS 300 si IS 350 cu tractiune integrala, V6 de 3, 5 litri genereaza tot 260 de cai si 311 de cai. Asta alaturi de o cutie automata de sase rapoarte. Inginerii au ameliorat sistemul electronic care amplifica electronic sunetul motorulului prin intermediul boxelor, insa nu se remarca o diferenta prea mare. Un mai bun comportament pe sosea.

Deci se schimba oare cu adevarat ? Ei bine, Lexus IS 2021 are o structura mai rigida decat generatia anterioara care se va traduce printr-un comportamnet mai bland, mai silentios si mai stabil, dar si printr-o mai mare maniabilitate. De asemenea, noul sau ecran de 10, 3 inchi ar trebui sa amelioreze foarte bine ergonomia care este la ora actuala cea mai buna de pe piata. Paleta de tehnologii este si ea actulizata.

Aceasta Lexus se anunata si mai placuta atunci cand se iau virajele datorita unor suspensii care sunt regandite in totalitate si unei rigiditati sporite, dupa cum am mai spus. Silueta sa este destul de apropiata de vechile modele dar stilul sau a evoluat putin cu linii mai pronuntate. In orice caz, chiar daca se spune ca inca nu o vom vedea pe piata europeana, cine stie, lucrurile se vor schimba cu siguranta.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *