Volkswagen ID.4, primul SUV 100% electric

img
Home / Stiri si noutati auto / Volkswagen ID.4, primul SUV 100% electric

Noua masina Volkswagen ID 4 este un model strategic. Este vorba despre primul SUV 100% electric al marcii Wolfsbourg care vine sa completeze familia ID a vehiculelor cu zero emisie, deci. Popularitatea masinilor SUV este din ce in ce mai mare. Si segmentul masinilor SUV compacte este din ce in ce mai popular in Europa, Statele Unite, chiar si China.

Pe aceasta piata, chiar daca a aparut deja Tigouan, un best-seller al marcii, Volkswagen prezinta de acum inainte, primul sau SUV 100% electric. Obiectivul sau- sa ofere mai mult spatiu, modularitate si toate avantajele oferite si apreciate de catre masinile SUV. Propune deci o masina cu o multime de avantaje si cu zero emisii si dotand-o cu cele mai recente tehnologii. Cu o lungime de 4,58 de metri, dar si cu un stil minimalist si destul de inalt- o inaltime de 21 de cm de la sol si care nu isi ascunde aerul sau familial afirmat, masina Volkswagen ID.4 are un stil robust datorat mai ales protectiilor sale din plastic negru care inconjoara partea de jos.

Sau si datorita rotilor sai de 21 de inchi. Masina se distinge si cu o semnatura luminoasa tehnologica- este vorba despre farurile Matrix LED IQ Lightcare se pot alege optional. Acesea sunt dotate cu module de lentile pivotante care permit adaptarea luminii la conditiile de circulatie. Farurile din spate cu LED 3D sunt de serie si pun foarte bine in valoare noua sigla Volkswgen. Interiorul este extrem de spatios cu o alegere de culori si de materiale contemporane care vor permite personalizarea ambiantei de la bord.

Dar, la fel ca si la noua masina ID.3, acest interior a redus comenzile fizice la mximum pentru a le regrupa in cadrul unui ecran tactil central, putand ajunge pana la 12 inchi in ceea ce priveste diagonala. Totul completat de un asistent vocal cu comenzi naturale. Sistemul ID Light, o banda luminoasa aflata la baza parbrizului, este si el present pentru a sugera informatii luminoase intuitive soferului. Functioneaza cu realitatea augmentata care proiecteaza de exemplu indicatii de la sistemul de navigatie conectat Discover Pro direct pe parbriz pentru a indica cu precizie amplasarea soselei, unde trebuie sa fie plasata masina sau strada unde trebuie sa ajungi.

Sistemul de ajutor la condus IQ Drive, dar si functionalitatile de condus semi-autonom Travel Assist sunt si ele prezente. Sub capota, noul Volskwagen ID. 4 dispune de o motorizare electrica de 204 de cai care permite atingerea unei autonomii pana la 520 de km, gratie bateriei sale de 77 kwh. Masina ajunge de la 0 la 100 de km pe ora in doar 8,5 secunde si ajunge la o viteza maxima de 160 de km pe ora. In ceea ce priveste reincarcarea, se poate recupera intr-o jumatate de ora in jur de 320 de km de autonomie. Asta datorita unei statii de reincarcare rapida. Masina va fi lansata la sfarsitul anului 2020 cu o serie speciala ID.41st care va fi comercializata de la 47.950 de euro.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *