Informatii despre Audi RS Q3 si RS Q3 Sportback

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Informatii despre Audi RS Q3 si RS Q3 Sportback

Cei mai noi membri ai familiei Audi sunt Audi QR si Audi RS Q3 Sportback care au intrat recent pe piata auto si sunt pe cat de agresivi pe atat de puternici.

Ca orice alt model din gama RS, Audi RS QR si fratele sau mai mic RS QR Sportback se remarca printr-o serie de elemente vizuale distincte cum ar fi un kit exterior cu valente aerodinamice puternice si printr-un set de jante cu un diametru de 20 de inchi. Mai sunt disponibile optional si unele mai mari de 21 de inchi. Acestea vin in doua variante de culori cu totul si cu totul speciale – verde Kyalami si gri Nardo pe care nu ai cum sa le ratezi atat sunt de superbe.

Interiorul este si el pe masura asteptarii tuturor, chiar si cei mai exigenti fani ai marcii se vor declara satisfacuti si multumiti de interiorul afisat de aceste doua noi masini. Pielea Nappa se imbina intr-un mod extrem de armonios cu Alcantara, scaunele din fata beneficiaza de un profil sport pronuntat, accentele albastre de pe volan, levierul cutiei de viteze si centurile de siguranta nu fac decat sa accentueze si sa evidentieze tematica sportiva.

Bineinteles, nimic nu poate sa strige sportivitate mai tare si mai pronuntat decat un motor puternic si potent si Audi RS Q3 nu duce lipsa de asa ceva – sub capota acestuia se ascunde o unitate turbo cu cinci cilindri in linie, de aproximativ 2,5 litri, pregatita cu 400 CP si un cuplu maxim de 480 Nm. In termeni de performanta, atat Audi RS Q3 cat si RS Q3 Sportback sunt capabile sa accelereze de la 0 la 100km/h in doar 4,5 secunde si beneficiaza de o viteza maxima limitata electronic la 250km/h. Limita poate fi ridicata optional la 280km/h.

Cele doua masini sunt usor de recunoscut. Grila Singleframe nu prezinta chenarul contrastant, beneficiaza de un finisaj negru lucios si o structura cu aspect tridimensional. Logo-ul RS anunta apartenenta la familia sportiva de la Audi. Faruri cu semnatura luminoasa specifica, standard LED si optional Matrix LED cu semnalizatoare dinamice, si prize mari de aer ii asigura acesteia imaginea agresiva.

RS Q3 Sportback masoara aproximativ 1.557 mm in inaltime, fiind cu 45 mm mai scund ca RS Q3. Aripile primesc o forma mult mai robusta, fiind cu 10 milimetri mai proeminente.

Din sparte, versiunea Sportback pare putin mai lata, datorita lunetei cu dimensiuni reduse si a eleronului care vine in continuarea acoperisului.

Noua generatie RS Q3 primeste, in premiera, o evacuare RS cu doua terminatii ovale si finisaj cromat.

Autoturismele beneficiaza si de o transmisie S-tronic in 7 trepte, transmisie care trimite puterea spre toate patru rotile prin intermediul sistemului quattro. Spre deosebire de versiunile standard, Audi RS Q3 beneficiaza de o garda la sol coborata cu aproximativ 10mm.

Octombrie este luna care marcheaza inceputul comenzilor pentru aceste noi modele de Audi RS. In unele tari europene Audi RS Q3 si Audi RS Q3 Sportback urmeaza sa ajunga in showroom-uri pana la finele acestui an. In Germania preturile pentru un RS Q3 incep de la 63.500 de euro in timp ce versiunea Sportback are un pret incepand cu 65.000 de euro.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *