carvertical VIN

Calculatorul RCA – obtine cel mai ieftin RCA online

img
Home / Asigurarea RCA auto, asigurari online obligatorii / Calculatorul RCA – obtine cel mai ieftin RCA online

Obtinerea unei asigurari RCA cat se poate de ieftina este o prioritate pentru soferii care incearca sa reduca cat mai mult cheltuielile de intretinere ale masinii. In conditiile in care preturile pentru o asigurare RCA standard variaza de multe ori substantial de la un asigurator la altul si chiar de la o perioada la alta, folosirea unei aplicatii simple precum calculatoarele RCA online sunt una dintre cele mai eficiente metode de a incheia o asigurare la cel mai bun pret.

Instrumentele de tipul calculatorului RCA sunt din ce in ce mai populare in mediul online atat prin simplitate si usurinta de folosire, cat si din prisma faptului ca sunt absolut gratuite.

Scurt rezumat despre calculatorul RCA

calculatorul rca

Cum functioneaza un calculator RCA?

Un calculator RCA este o aplicatie simpla disponibila online pe diverse site-uri de specialitate. Pentru a obtine ofertele de asigurare de la diversi asiguratori, soferii trebuie doar sa introduca datele personale si detaliile autoturismului. Aplicatia afiseaza o lista cu tarifele practicate de la mai multi asiguratori disponibili in baza de date, astfel incat soferul sa poata alege cea mai avantajoasa oferta.

Prin natura acestui instrument extrem de util, listele cu preturi afisate sunt intotdeauna actualizate pentru ca sunt preluate direct de pe paginile oficiale ale asiguratorilor. In conditiile in care tarifele se modifica chiar si de cateva ori pe an, este foarte important ca informatia sa fie de actualitate pentru ca soferii sa isi poata calcula exact cheltuielile cu polita de asigurare.

Avantajele folosirii unui calculator RCA online

Calculatorul RCA online este un instrument extrem de util pentru soferi, in mod special cum multe dintre aceste site-uri ofera si aplicatii de gen reminder care trimit mesaje utilizatorului pentru a il informa atunci cand polita este pe cale sa expire si a evita riscul de a circula fara RCA.

Incheierea unei asigurari RCA online inseamna o serie de avantaje pentru soferii care nu se opresc la obtinerea celui mai bun pret:

1. Informatii intotdeauna actualizate. Calculatoarele RCA preiau doar informatii actualizate, pentru fiecare utilizator si fiecare tip de masina in parte si in mod normal iau in calcul inclusiv sistemul Bonus Malus de premiere/penalizare.

2. Economie de timp. Pe langa economia de bani, acest sistem de folosire a unui calculator online si comandare a politiei de asigurare online ajuta soferii sa economiseasca si timpul pierdut cu deplasarea la sediul brokerilor sau discutiile cu mai multe companii de asigurari pentru a afla tarifele fiecareia in parte.

3. Confort. Asigurarea RCA se poate incheia din confortul propriei locuinte fara drumuri inainte sau dupa program, prin traficul orelor de varf. Optiunea de incheiere a asigurarii auto obligatorii online este in mod special utila pentru cei a caror asigurare a expirat deja si nu se mai pot deplasa cu masina pana la reprezentatii companiilor de asigurari.

Nu toate calculatoarele RCA ofera date exacte

Desi calculatorul RCA este un instrument extrem de util, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) trage semnalul de alarma in legatura cu anumite aplicatii de acest gen care ofera date inexacte si incalca normele in vigoare.

Exista o serie de societati de asigurari care nu sunt consecvente in ceea ce privesc tarifele anuntate pe site-urile proprii sau pe alte site-uri folosite de aplicatiile tip calculatoare RCA. De asemenea, exista un numar destul de mare de furnizori online de polite RCA care nu sunt autorizati ASF.

O ancheta desfasurata in luna martie 2015 de catre ASF a fost demarata in urma sesizarilor primite de la consumatorii care au fost contactati de brokerul de asigurari la care au incheiat o asigurare online folosind aplicatiile tip calculator RCA, cu informatia ca tariful real este mai mare decat cel comunicat initial.

Reprezentantii ASF avertizeaza utilizatorii calculatoarelor RCA ca si in cazul achizitionarii online de produse se aplica regula pretului expus la raft, in sensul ca pretul afisat la finalizarea comenzii este singurul pe care utilizatorul il va plati, indiferent daca acesta apare in urma unei erori umane sau a unei erori IT.

Calculatoarele RCA ale firmelor de asigurari

Pentru a evita neplacerile, se recomanda folosirea calculatoarelor RCA online afiliate asiguratorilor autorizati ASF, precum:

1. Allianz-Tiriac Asigurari – calculatorul RCA poate fi gasit AICI.
2. Generali Romania Asigurare Reasigurare – tarifele RCA se pot calcula de AICI.
3. Asirom Vienna Insurance Group – calculatorul RCA se gaseste AICI.
4. Euroins Romania Asigurare Reasigurare – gaseste aici cel mai ieftin RCA.
5. S. C. de Asigurare-reasigurare Astra – tarifele practicate se gasesc AICI.
6. Omniasig Vienna Insurance Group – calculeaza cel mai ieftin RCA AICI.
7. Carpatica Asig – calculul tarifelor RCA cele mai bune se gasesc AICI.
8. Groupama Asigurari – calculatorul RCA si tarifele sunt disponibile AICI.
9. Uniqua Asigurari – tarifele politei de asigurare RCA se pot calcula de AICI.
10. Societatea de asigurari City Insurance – vezi aici calculatorul RCA.

Incepand cu anul 2015, noile reglementari referitoare la asigurarea RCA obliga asiguratorii sa stabileasca tarifele de prima:

 • Pe categorii de risc omogene;
 • Pe perioada de un an;
 • Prin calcule ce au la baza actuariale general valabile;
 • Pe limite de despagubiri stabilite clar.

Asiguratorii nu pot aplica reduceri comerciale mai mari de 10%.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *