De ce a fost aleasa Toyota Yaris masina anului 2021?

img
Home / Masini noi 2021 pe piata auto / De ce a fost aleasa Toyota Yaris masina anului 2021?
/
6 Views

Jurnalistii europeni au ales masina Toyota Yaris drept masina anului 2021.

Si i se promite cea mai frumoasa cariera, se pare. Si o merita din plin, deoarece prestatiile sale sunt cele mai convingatoare. O eficienta energetica remarcabila. Este cu siguranta cel mai important argument de la Toyota Yaris. Noua sa motorizare hibrida a castigat si mai multa eficienta. Daca inca este imposibil sa ruleze cu adevarat in modul electric, fata de marea sa rivala, Renault Clio e-Tech, care promite in jur de 60 de km/h, aproximativ, japoneza a realizat in schimb, noi recorduri in ceea ce priveste sobrietatea.

Masina nipona se multumeste deci cu doar 4,6 litri pe 100 de km, un lucru care este foarte putin. Dar in oras, terenul sau de predilectie, masina nu consuma mai mult de 3,6 litri la 100 de km. Si doar pe autostrada va avea unele valori normale precum 6,2 litri/100 de km. In orice caz, aici este demonstrat un mare nivel de eficienta, in ceea ce priveste tehnologia hibrida. O ameliorare a condusului in progres. Primele motorizari hibride de la Toyota aveau un motor destul de mediocru. Problema venea mai ales de la transmisia cu efect CVT de care fabricantul japonez este inca pasionat, dar care pe vremuri, atunci cand nu era stapanit cum trebuie, genera un efect de pedalare destul de neplacut.

Aceasta impresie nu este atat de mult prezenta la noua Toyota Yaris din 2021. Cel mai frumos look. Este un element subiectiv, dar care joaca, totusi, un rol foarte important atunci cand vorbim despre succesul unei masini. Aceasta Yaris este foarte reusita din punct de vedere estetic. Un interior ameliorat. Precedentele generatii de la Toyota nu erau o referinta in ceea ce priveste habitaclul. Mai ales in ceea ce privea pozitia de condus, mult prea inalta din cauza unui scaun situat prea sus si care nu oferea prea multa amplitudine.

Constient de aceasta problema, constructorul propune in aceasta varianta un scaun mai profund si mai armonios in raport cu masina. Amplitudinile de reglaj au evoluat si ele. Ramane insa o bancheta din spate nu foarte primitoare dar care se explica prin dorinta marcii Toyota de a pastra un mic gabarit pentru citadina sa. O varianta GT mai deliranta. Este cireasa de pe tort in ceea ce priveste varianta de Toyota. Provenita din programul WRC, masina Yaris GR si-a facut intrarea in forta in cercul foarte restrans al masinilor sportive inca abordabile.

Puternica, unica, eficienta si cu o caroserie cu 3 usi, cu cele patru roti ale sale motrice si cutia sa mecanica, aceasta GR este o sportiva a anilor 1990 care ofera eficienta unei masini moderne. Cu siguranta ca nu va dezamagi pe nimeni! Iata cum arata clasamentul si deci care au fost concurentii masinii:

-Toyota Yaris: 266 puncte

-Fiat New 500: 240 puncte

-Cupra Formentor: 239 puncte

-Volkswagen ID.3.: 224 puncte

-Škoda Octavia: 199 puncte

-Land Rover Defender: 164 puncte

-Citroën C4: 143 puncte

Anul trecut, in 2020, acest premiu a fost adjudecat de Peugeot 208, iar in anul 2019 de masina Jaguar I-Pace.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *