Cum schimbam dimensiunea la jante?

img
Home / Articole utile / Cum schimbam dimensiunea la jante?

Cum schimbam dimensiunea la jante? Este posibil sa schimbam jantele de origine? Si daca Da, le putem mari diametrul? Exista o marime minima de jante? In mod concret, ce putem face pentru a schimba dimensiunea la jante? Vei gasi raspunsul la aceste intrebari si vei afla ca gasesti reduceri la jante din aliaj si tabla pe vadrexim.ro.

Domeniul jantei si al cauciucurilor este reglementat, anumite reguli precise tebuind sa fie respectate deci nu poti face chiar orice. Fiecare masina ar trebui sa aiba deci dimensiuni de anvelope si de jante omologate.

Este deci foarte tentant sa schimbi dimensiunea jantelor de la masina si mai ales sa alegi o dimensiune mai mare. Este adevarat ca aceasta operatiune iti permite sa dinamizezi stilul masinii si sa ii oferi o aparenta mai sportiva. Regulile trebuie respectate pentru a ramane in acord cu reglementarea. Nu poti spera ca vei pune o janta de 18 inchi la o masina citadina care are in mod original jante de 14 inchi.

In sezonul rece, cand frigul isi face aparitia, ar fi bine sa se schimbe anvelopele cu un diametru mai mic pentru a te bucura de o mai buna aderenta si motricitate pe zapada.

Iar in sezonul estival se recomanda anvelopele mai late pentru o aderenta optimizata pe un carosabil uscat si destul de fierbinte.

Regulile de baza pentru a schimba dimensiunea la jante.

In lumea automobilelor, exista o regula generalista care ramane aplicabila pentru majoritatea vehiculelor, dar exista destul de multe exceptii.

Pentru sezonul estival.

Se poate mari diametrul jantelor cu o marime sau doua. Deci daca ai jante de 15 inchi, le poti schimba cu jante de 16 sau 17 inchi.

Pentru sezonul de iarna se poate diminua diametrul de la jante cu o marime. Deci daca ai jante de 15 inchi, poti alege o marime mai mica, de 14 inchi.

Dar este foarte important sa se respecte omologarile masinii. Sau cartea tehnica a masinii.

Care sunt avantajele echiparii unei masini cu jante mai mari sau mai mici? Daca iti echipezi masina cu jante cu un diametru mai mare, te vei bucura de posibilitatea de a monta si anvelope mai mari, care vor schimba comportamentul masinii.

Anvelopele mai late sunt cele care vor favoriza aderenta la sol, dar care vor reduce si distanta de franare. Pana la urma este o chestiune de stil si scopul este de a infrumuseta masina cu jante cu un diametru mai mare.

Este deci foarte important sa se respecte dimensiunile inscrise pe cartea sau certificatul masinii pentru a se evita orice tip de probleme. De exemplu, daca ai o masina certificata pentru anvelope cu un model R16 sau R17, poti alege o janta pentru R18, doar daca anvelopa are flancul mai mic, pentru ca diametrul total al rotii sau nu fie cumva depasit.

Deci cu cat diametrul uei jante este mai mare (de exemplu Alcar), cu atat flancul anvelopei trebuie ales mai mic pentru a nu se depasi diametrul rotii masinii pentru care a fost construita. Nu uitati ca jantele trebuie sa aiba in mod imperativ aceeasi latime ca si anvelopele pe care le montati.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *