carvertical VIN

Alegerea unui redresor auto

img
Home / Articole utile / Alegerea unui redresor auto
/
/
301 Views

În momentul în care bateria mașinii tale necesită încărcare, un redresor auto este extrem de util. Multe dintre problemele cu care acumulatorul mașinii tale se confruntă sunt datorate nivelului slab de încărcare, mai ales atunci când temperatura de afară este scăzută. Aici intervin redresoarele auto, acestea fiind responsabile cu încărcarea bateriei, dar și cu întreținerea acumulatorului auto.

Fiecare șofer a trecut măcar pentru o singură dată în viață prin situația de a avea bateria mașinii descărcată sau aproape de a fi descărcată complet. Dacă ai mai multă experiență cu mașinile, în aceste momente îți pot trece prin minte o mulțime de probleme. Pentru că bateria auto este una dintre cele mai importante piese ce alcătuiesc sistemul electronic al mașinii, aceasta trebuie să fie întotdeauna în stare perfectă de funcționare.

Dacă ți-ai propus să prelungești durata de viață a bateriei, achiziționarea unui redresor auto este o investiție pe care te sfătuim să o faci. Este tipul de achiziție care te va salva în unele dintre cele mai delicate momente din viața de șofer.

Cum alegi un redresor auto bun?

Dacă ești pentru prima dată în postura de a achiziționa un redresor auto, oferta variată pe care magazinele online de specialitate o oferă te-ar putea induce în eroare. O mulțime de modele de redresoare sunt la un click distanță. Cu toate acestea, cum știm care este cel mai potrivit pentru noi și ce producător să alegem?

Iată câteva sfaturi de care să ții cont în momentul în care achiziționezi un redresor auto:

  • Compatibilitatea redresorului cu bateria auto

În primul rând, modelul de redresor pe care-l alegi trebuie să fie compatibil cu bateria mașinii tale. Redresoarele sunt de mai multe feluri: plumb-acid, plumb-gel, AGM, baterii umede, baterii de calciu, EFB, Lithium-ion și baterie Deep Cycle. Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, verifică prima dată tipul bateriei cu care este dotată mașina, iar abia după poți căuta un model de redresor.

Tot la capitolul compatibilitate trebuie să ții cont și de tensiunea electrică a bateriei. Această tensiune este măsurată în Volți, iar cele mai multe baterii auto au o tensiune de 12 V sau 24 V. Doar tractoarele sau mașinile produse în urmă cu mulți ani au baterii cu tensiune de 6 V.

  • Dimensiunea și eficiența redresorului auto

Pentru că vei depozita în permanență redresorul în portbagajul mașinii, acesta trebuie să aibă o dimensiune cât mai mică. Astfel nu vei ocupa prea mult spațiu în portbagaj. De asemenea, acesta poate avea și un mâner care te va ajuta să-l transporți cu ușurință în momentele în care bateria mașinii tale are nevoie de ajutor.

  • Amperajul, puterea absorbită, funcții de siguranță

Amperajul este important în cazul unui redresor pentru că reprezintă cantitatea de curent pe care o poate suporta sau o poate transmite. Recomandat este ca valoarea amperajului să fie cât mai mare. Asta înseamnă că redresorul poate suporta o cantitate mare de curent. Modelele cu amperaj între 10 și 12 Ah sunt recomandate în cele mai multe cazuri.

Puterea absorbită reprezintă capacitatea redresorului de a porni motorul într-un timp cât mai scurt. Valoarea electricității la start este măsurată în Amperi și trebuie să fie cât mai mare pentru a nu aștepta foarte mult până motorul pornește.

Funcțiile de siguranță se referă la componentele de protecție a redresorului auto. Acestea pot fi: protecție anti scânteie, protecție la polarizarea inversă, detecție automată de amperaj și voltaj.

Alte criterii de alegere de care să ții cont: producătorul și notorietatea acestuia în domeniu, funcțiile și accesoriile redresorului, greutatea.

Iata 3 redresoare auto?

Există o diferență majoră între tipurile de redresoare auto. Unele sunt produse pentru a satisface nevoile fiecărui șofer, iar altele pot fi folosite în scop profesional. Ți-am pregătit în următoarele rânduri 3 recomandări ale unor redresoare pe care să le folosești ca șofer în momentele în care bateria mașinii tale cedează.

  1. Robot de pornire auto 4în1, starter, auto compresor, lanternă, priză, Notig

Recomandat pentru bateriile de 12 V, acest model de redresor este potrivit pentru șoferii care-și doresc un aparat multifuncțional în mașina personală. Poate fi folosit și pe post de auto compresor, dar și ca lanternă sau priză. Poate fi transportat cu ușurință datorită dimensiunilor reduse și este eficient mai ales în drumeții.

  1. Redresor auto Powermat 9A 12/24 V pentru baterie 25-105 ah

Powermat este un producător recunoscut pentru calitatea redresoarelor auto produse, iar modelul prezentat cu face deloc rabat de la acest top. Este folosit cu eficiență în multe dintre service-urile auto, dar și în garajul personal. Modelul prezentat poate încărca atât baterii de 12 V, cât și baterii de 24 V. Afișajul digital, funcțiile diverse și accesoriile redresorului îl recomandă pentru a fi achiziționat de fiecare șofer.

  1. Redresor și robor auto tip invertor 550 Amperi, Satra

Fiind un produs de calitate superioară, redresorul auto de la Satra este o soluție excelentă pentru uz personal, dar și uz profesional. Carcasa metalică, puterea curentului de pornire și greutatea redusă sunt doar câteva dintre avantajele acestui model.

Fiecare redresor auto poate fi eficient pentru tine dacă ții cont de criteriile de alegere prezentate în rândurile anterioare. Stabilește un buget pentru această achiziție și alege întotdeauna calitate. Un astfel de încărcător de baterii te va ajuta în unele dintre cele mai neplăcute momente din viața ta de șofer.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *