carvertical VIN

Avantajele jantelor din aliaj

img
Home / Articole utile / Avantajele jantelor din aliaj
/
/
337 Views

Fie îți achiziționezi o mașină nouă și ești în punctul în care o configurezi, fie deja deții una și dorești să îți schimbi jantele, este important să alegi roțile potrivite pentru siguranța și fiabilitatea mașinii, dar și pentru a obține un design atractiv și modern. Alege jante din aliaj și vei reuși să îmbini toate caracteristicile și avantajele pe care aceste modele ți le oferă.

Ce sunt jantele din aliaj?

Jantele din aliaj sunt roțile propriu-zise ale mașinii, confecționate dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu. Jantele din aliaj diferă de cele din oțel, fiind mai ușoare și mai puternice. Acestea îmbunătățesc manevrabilitatea, economisesc combustibil și reușesc să schimbe aspectul mașinii, oferindu-i un design mai modern și mai sportiv.

Cum să alegi jantele din aliaj potrivite pentru mașina ta?

Alegerea jantelor potrivite pentru mașina ta nu trebuie să țină cont doar de estetică. Achiziționează jante din aliaj pentru autoturismul tău pentru a profita de numeroasele avantaje pe care acestea le oferă pentru fiabilitatea mașinii, dar și datorită designului modern și atractiv vizual.

În primul rând, trebuie să verifici cu mare atenție dimensiunea lor. Trebuie să ții cont de lățimea interioară, profilul jantei – J pentru autoturism modern sau JJ pentru mașinile 4×4, diametrul jantei, numărul de prezoane PCD (pitch circle diameter), prinderea unei jante și cocoașa acesteia.

Un alt aspect de luat în considerare este marca mașinii, modelul, versiunea și anul de fabricație al autovehiculului. Pe janta.ro este disponibil un configurator virtual pentru jante din aliaj, configurator care te poate ajuta, ținând cont de marca, modelul, anul fabricației și motorizarea mașinii, să găsești modelele de jante potrivite. Cu ajutorul configuratorului 3D, vei putea vedea în timp real cum vor arăta jantele pe mașină, chiar înainte de a le achiziționa.  Pe janta.ro vei găsi de asemenea jante din aliaj de la AEZ (jante premium), DEZENT (jante medii pentru orice mașină), dar și jante DOTZ (jante sport, tuning).

Avantajele jantelor din aliaj

În ultimii ani, tot mai mulți producători de mașini noi s-au orientat către jantele din aliaj, montându-le de mașini, direct din fabrică. Totuși, dacă nu beneficiezi de asemenea roți încă, trebuie să știi că jantele din aliaj îți aduc oferă o serie de avantaje. Alege jante premium AEZ, jante DEZENT pentru orice model sau modelele de jante DOTZ speciale pentru tuning și mașini sportive și schimbă drastic aspectul mașinii tale în bine.

Printre cele mai importante avantaje pe care jantele din aliaj le oferă, regăsim:

  • reducerea consumului de combustibil – fiind mai ușoare, comparativ cu roțile din oțel, jantele din aliaj ajută autovehiculul să consume mai puțin combustibil;
  • un motor mai durabil – o greutate mai mică presupune exercitarea unei presiuni mai mici asupra motorului;
  • suspensii mai bune – cadrul mai ușor al jantelor din aliaj, va pune mai puțină presiune asupra suspensiei mașinii, îmbunătățind confortul plimbărilor;
  • accelerare mai rapidă – datorită greutății mai reduse, jantele ajută la o accelerare mai rapidă, îmbunătățind în același timp și manevrabilitatea;
  • design modern și personalizare – jantele din aliaj se regăsesc într-o gamă largă de modele și culori, oferindu-ți posibilitatea să-ți personalizezi mașina. Ține însă cont de modelul ales, pentru a se potrivi mărcii tale de mașină, evitând astfel deteriorarea jantelor, cât și distrugerea mașinii;
  • rezistență la căldură și coroziune – jantele din aliaj dispun de capacități de rezistență sporite la căldură, ajutând în același timp la răcirea mai eficientă a frânelor. Totodată, grație materialelor componente, sunt rezistente la coroziune, permițându-ți să te bucuri de roți atractive o perioadă îndelungată;
  • o echilibrare ușoară – necesitând mai puțini plumbi pentru montarea anvelopelor, jantele din aliaj se echilibrează mai ușor.

Indiferent că alegi jante din aliaj premium, medii, sport sau tuning, este important să alegi modelul potrivit pentru mașina ta, fiindcă, odată ce ai investit în ele, alege să le îngrijești, astfel încât să reziste mai mult și să-și păstreze aspectul.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *