carvertical VIN

Motive pertinente pentru a alege casti MTB

img
Home / Articole utile / Motive pertinente pentru a alege casti MTB
/
/
406 Views

Deoarece riscul de a cădea este mult mai mare în cazul motociclistilor, căștile moto vin cu câteva beneficii suplimentare. Aflati-le din randurile de mai jos!

Casca pentru motocicletă protejează motociclistul, ameliorând lovitura la cap în timpul căderii. Dacă sunteți un motociclist activ și vă plimbați mult pe motocicletă, achiziționați acest element de securitate. Este mai bine să nu ignorați casca pentru motocicletă sau un set de casti MTB (mountain bike) deoarece acestea sunt necesare pentru toți motocicliștii, indiferent de stilul de conducere.

În prezent puteți cumpăra o cască de orice stil. La moment, caștile pentru bicicletă sunt confecționate din materiale moderne înalt tehnologice care sunt constituite din polimeri spumanți care în mod eficient micșorează loviturile.

Cum iti configurezi o casca motocicleta?

Pentru a determina dimensiunea necesară a căștii, înfășurați în jurul capului la o dimensiune mai mare  – aproximativ cu 2-3 cm mai sus deaspura sprâncenelor. Sau puteți înfășura în jurul capului o bandă  sau o panglică, și mai apoi să măsurați lungimea cu o riglă sau cu o bandă de măsurat. Pe baza acestor măsurători este necesar să alegeți casca de protecție.

Cum să determinați dimensiunea corespunzătoare a căștii – mică, medie sau mare? În catalogul de căști de protecție care pot fi cumpărate în magazinele on-line, de obicei sunt enumerate o listă de dimensiuni disponibile. Producătorii de căști uneori interpretează în mod diferit dimensiunile mic, mediu și mare. Din această cauză este mai bine să vă orientați după cifrele indicate în descrierea fiecărui model.

Cum se poarta corespunzator o casca?

Indiferent de dimensiunea căștii trebuie să cunoașteți cum să purtați corect o cască de protecție. Majoritatea căștilor sunt echipate cu un inel interior universal de reglare (în cazul când o dimensiune se potrivește tuturor), coardă de prindere și curele reglabile. Dar aprovizionarea unei astfel de ajustări este estem de nesemnificativă, din acest motiv alegeți cu atenție dimensiunea căștii de motocicletă.

Luați în considerare faptul că în timpul iernii sub cască se îmbracă o căciulă pentru ciclism. Unele căști motociclete, inclusiv căștile pentru copii, sunt echipate cu pernuțe speciale care  îmbunătățesc fixarea căștii pe cap.

Cand poate fi schimbata casca moto?

Casca moto trebuie schimbată după fiecare lovitură specială, chiar și dacă «arată» foarte bine. Termenul de utilizare a căștii de bicicletă este de aproximativ 3 ani, de aceea se recomandă să cumpărați o cască nouă odată la fiecare 5 ani, chiar și dacă nu ați fost implicat într-un accident.

Nu cumpărați căștile second hand sau folosite, fiindcă nu cunoașteți nimic despre trecutul acesteia. Un mare dezavantaj al căștii poate fi numit deterioarea calităților sale de protecție pe parcursul timpului din cauza acțiunii factorilor de mediu asupra materialului: poluare, radiații ultraviolete și condiții meterologice. Țineți cont de aceste lucruri și veți avea călătorii în siguranță!

Castile MTB

Presupun aceleași caracteristici precum căștile pentru practicarea motociclismului de șosea. Deoarece riscul de a cădea este mult mai mare în cazul acestei practici sportive, căștile vin cu câteva beneficii suplimentare: acoperă întreaga suprafață a capului, pentru a proteja utilizatorul de posibilele lovituri, și dispun de un cozoroc detașabil, împotriva noroiului.

Confortul castii

Găurile de ventilație îți oferă confort, mai ales pe timp de vară, la fel și buretele interior (antibacterian, înlocuibil), plus cozorocul pentru protecția ochilor. Ca regulă generală, casca de bicicletă trebuie să aibă un număr suficient de găuri de aerisire, astfel încât să rămâi protejat, fără să fii afectat de condițiile meteo. Cu cât este mai bine ventilată, cu atât casca este mai confortabilă.
Există diferite categorii de căști, în funcție de tipul de motociclism practicat. Chiar dacă practici motociclism de oraș, de șosea sau motociclism montan, pentru a oferi același grad de protecție, toate căștile respectă aceleași condiții de siguranță.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *