BMW X5 xDrive45 e iPerformance – Cel mai mare SUV al nemtilor are o varianta hybrid

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / BMW X5 xDrive45 e iPerformance – Cel mai mare SUV al nemtilor are o varianta hybrid

BMW X5 vine cu o varianta propulsata de o combinatie intre un motor pe benzina cu 6 cilindri in linie si cea mai recenta tehnologie BMW, e drive.

Puterea totala va fi de 392 de cai iar autonomia de care dispune aceasta masina este de 80 de kilometri. Lansarea pe piata a acestei variante hybrid este prevazuta pentru inceputul anului 2019. Cea de-a doua generatie a modelului BMW X5 plug-in hybrid va realiza un sprint de la 0km la 100/km pe ora in doar sase secunde, imbunatatirea fata de varianta anterioara fiind de aproximativ o secunda. Vestea buna este ca autonomia a crescut de trei ori comparativ cu generatia veche, viteza maxima ce poate fi atinsa in regim electric crescand de la 120 la 140 de kilometri pe ora.

Propulsorul electric al masinii produce 112 CP, motorul termic de 3 litri produce 286CP iar puterea totala este aproape de 400CP. Puterea se livreaza unei transmisii automate in opt trepte Steptronic dar si unui sistem de tractiune integrala Xdrive. Cu alte cuvinte, cuplul este transmis spre toate cele patru roti, fie se foloseste motorul electric, fie cel termic, fie ambele. Viteza maxima atinsa este de 235km/h.

Gratie unei baterii litiu-ion amplasate in partea inferioara a caroseriei centrul de gravitatie este asezat mai jos decat in cazul altor modele SUV. Capacitatea portbagajului a fost redusa cu numai 150 de litri. Astfel, modelul X5 hybrid ofera o capacitate totala a portbagajului de 500 de litri insa, datorita rabatarii banchetei aceasta poate ajunge pana la 1716 litri.

Valorile de consum nu au fost inca prezentate dar cei de la BMW afirma ca X5 xDrive45 este capabil sa ajunga pana la 80 de kilometri adoptand modul 100% electric. Transmisia standard reprezinta o cutie de viteze automate in 8 trepte. Suspensia este pneumatica in cazul ambilor punti, amortizoarele fiind dotate cu auto-reglare controlata electronic. Dupa lansarea oficiala vom cunoaste si un pret exact pentru aceasta varianta hybrid, alaturi de datele de consum.

Aceste specificatii considerabil imbunatatite reprezinta rezultatul unei tehnologii de propulsie complet noi dezvoltate ce cuprinde un motor de 3.0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie. Sistemul electric reprezinta cea mai recenta generatie a tehnologiei BMW edrive.

BMW X5 xDrive45 ofera optional sistemul de directie activa integrala. In plus, pentru acest model nou hybrid sunt disponibile si optiunile pentru imbunatatirea confortului.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *