Volvo prezinta un vehicul autonom, perfect pentru calatoriile lungi

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Volvo prezinta un vehicul autonom, perfect pentru calatoriile lungi
/
610 Views

Volvo a prezentat in premiera conceptul 360c adica o capsula autonoma ideala pentru calatoriile mai lungi cu masina care ofera un confort maxim pasagerilor care vor putea lua masa, organiza intalniri sau chiar sa doarma in timpul calatoriei.

Acest concept vine cu cele mai noi solutii ingineresti dezvoltate de suedezi, acestea vor fi implementate ulterior si pe masinile de serie, printre acestea enumerandu-se un asistent vocal. Acest concept autonom a fost realizat sub forma unui monovolum-capsula. In viziunea celor de la Volvo viitoarele automobile, care vor fi complet autonome de altfel, vor arata in genul acesta iar principala lor menire va fi aceea de a transporta confortabil si in maxima siguranta pasagerii de la bord la destinatia aleasa de ei.

Acest concept dispune de un sistem de pilot automat de nivel V fiind lipsit in totalitate de organele de control care, in mod normal erau destinate soferului. Conceptul este dotat cu propulsie electrica dar suedezii nu au dat inca niciun detaliu tehnic sau despre sistemul de pilot automat implementat pe acest concept dar au facut mai multe declaratii cu privire la perspectivele de viitor ale acestuia.

Habitaclul Volvo 360c este dotat cu numeroase variatii de transformare in scopuri diferite. Poate adaposti pana la 4 persoane pe cele 4 locuri prevazute cu o masa de cafea situata la mijloc. Este prevazut si un loc de joaca pentru copii, la nevoie interiorul putandu-se transforma intr-un veritabil dormitor. Suedezii si-au exprimat certitudinea ca, pe viitor, aceste capsule autonome vor putea concura cu zborurile pe distante mici prestate de companiile aeriene.

De cele mai multe ori, creativitatea designerilor auto ne face sa visam frumos cu ajutorul numeroaselor concepte futuriste propuse ce intruchipeaza o viziune indrazneata asupra viitorului.

La baza conceptului 360c sta un vehicul total autonom, cu propulsie electrica, acesta neavand nevoie de un sofer uman pentru a fi manipulat. Acest concept valorifica libertatea in ceea ce priveste design-ul, libertate oferita de absenta unui volan clasic si a unui motor cu combustie. Plasarea traditionala a pasagerilor este reimaginata, in doua sau in trei randuri. In mediul de dormit este prevazuta o patura speciala de siguranta, aceasta functionand asemeni unei centuri de siguranta in trei puncte.

Cu ajutorul acestui vehicul autonom Volvo isi doreste sa arate cum masinile autonome pot sa schimbe lumea, utilizatorilor fiindu-le prezentate patru scenarii de folosire a acestui autovehicul care poate fi utilizat in mai multe feluri insa care nu poate fi condusa, fiind dotat cu nivelul 5 de autonomie, maximum posibil ceea ce inseamna ca se descurca si singura.

In acest autovehicul se poate dormi in timpul mersului, fiind conceputa si o centura speciala care sa il protejeze pe cel care sta in pat. Masina poate fi folosita si pe post de birou mobil, spatiu de socializare sau biblioteca.

Volvo 360c este un concept care vrea sa ne demonstreze ca timpul petrecut in trafic va putea fi folosit mult mai bine, dormind sau citind de exemplu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *