Aston Martin Rapide E se pregateste de lansare

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Aston Martin Rapide E se pregateste de lansare

Aston Martin Rapide E, prezentata sun forma unui concept inca din anul 2015, se pregateste de lansare. O masina care se prezinta sub forma unei limuzine electrice si care va primi un sistem de propulsie capabil sa dezvolte peste 600CP si care va accelera de la 0 la 100km/h in doar 4 secunde.

Informatii clare, care indica faptul ca Aston Martin Rapid E ataca in mod direct Porsche Taycan, primul vehicul electric din istoria constructorului german de super masini. Producatorii au declarat faptul ca Rapid E reprezinta un pas decisiv in drumul lor spre relansarea brandului Lagonda drept un brand principal al sectorului de lux cu emisii 0. Initial se vor construi doar 115 unitati, producatia urmeaza sa inceapa in anul 2019, in Tara Galilor, la uzina din Saint Athan, acolo unde urmeaza sa se produca si modelele electrice ale brandului Lagonda. Livrarile incep spre sfarsitul anului viitor. Britanicii nu au comunicat inca in mod oficial pretul viitoarei super masini dar aceasta ar trebui sa coste undeva in jurul a 25 .000 de lire sterline.

Aston Martin va beneficia de ajutorul expertilor de la echipa de Formula 1 care urmeaza sa se implice in faza de dezvoltare si testare. Aston Martin Rapide E este o masina care va pusa in miscare de catre doua motoare situate pe puntea din spate si va fi dotata cu o baterie cu o capacitate de 65kWh, formata din numai putin de 5600 de celule litiu-ion cilindrice. Britanicii au trecut in contul acestei super masini o putere de 610CP, o viteza maxima de 250km/h si va beneficia de o autonomie de aproximativ 320 de kilometri si o acceleratie care merge de la 0 la 100 in mai putin de 4 secunde.

Pentru conceperea acestui model Aston Martin a colaborat cu Williams Advanced Engineering. Scopul principal al acestui proiect a fost acela de a realiza o racire cat mai buna a bateriei dar si a motoarelor si, in acelasi timp, de a mentine performanta ridicata. Greutatea lui Aston Martin E Rapide a fost controlata prin intermediul unor aliaje speciale si a unei fibre de carbon.

Designul masinii a fost optimizat in ceea ce priveste aerodinamica, partea inferioara a masinii este acum complet plana. Un nou model de jante a fost conceput pentru Aston Martin E, acestea fiind dotate ulterior cu anvelope Pirelli P Zero. Acestea din urma beneficiaza de o rezistenta scazuta la inaintare si confera un zgomot redus in timpul rularii. Deoarece reprezinta primul model 100% electric al producatorului, Rapide E va ajuta compania producatoare sa inteleaga mai bine caracterul dar si performantele ridicate ale masinilor electrice care urmeaza sa fie lansate pe viitor.

Aston Martin Rapide E reprezinta un prim pas, esential si critic totodata, in lansarea lui Lagonda, drept prima marca ca producatoare de masini de lux cu emisii zero. Dupa cum spuneam mai sus, primele exemplare pentru clientii urmeaza sa fie livrate spre sfarsitul anului 2019.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *