A fost dezvaluit in mod oficial noul Porsche 911 Cabrio

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / A fost dezvaluit in mod oficial noul Porsche 911 Cabrio

Cea de-a opta generatie a lui 911 a debutat in urma cu doua luni in cadrul Salonului Auto organizat in Los Angeles. Toata lumea stia ca era doar o chestiune de timp pana cand germanii de la Porsche au decis sa prezinte in mod oficial versiunea decapotabila a  celui mai cunoscut model din gama, 911 Cabrio.

Versiunea 911 Cabrio urmeaza sa fie disponibila pentru inceput in doua versiuni – Carrera S si Carrera 45. Ambele versiuni folosesc un motor twin-turbo de 3.0 litri boxer cu sase cilindri, cu 450 CP la 65000 rpm, beneficiind de un cuplu maxim de 530 Nm, disponibil intre 2300 si 5000 rpm. Acesta va fi conectat la o cutie de viteze PDK cu un dublu ambreiaj si opt trepte. Ambele versiuni dispun de tractiune integrala. Persoanele care opteaza pentru pachetul Sport Chrono vor beneficia de timpi mai redusi cu 0,2 secunde.

Noutatea in cazul acestui model este oferita de plafonul retractabil, care dispune de o operare mult mai rapida decat in cazul predecesorului sau. Plafonul din panza se poate ridica sau cobori in doar 12 secunde, gratie unui nou sistem hidraulic si dispune de o structura din materiale extrem de lejere.

Acoperisul masinii se poate opera pana la viteza de 50 de kilometri la ora iar, in momentul in care se afla in pozitia coborata se ridica in spatele pasagerilor un deflector de vant cu scopul de a reduce curentii de vant din habitaclu. Nu se stie cu certitudine cat se vor reduce curentii de vant in conditiile in care se va rula cu viteza maxima.

Cei de la Porsche promit un control mult mai eficient al masinii deoarece au venit cu imbunatatiri in ceea ce priveste rigiditatea torsionala. Noul model poate fi echipat in premiera cu sistemul Porsche Active Suspension Management, un sistem ce ofera un feedback mai bun pentru sofer. In cazul in care se opteaza pentru acest sistem, Porsche 911 Cabrio va avea garda la sol coborata cu pana la 11 milimetri fata de versiunea standard.

In privinta tehnologiei, Porsche Cabrio 911 va beneficia de cele mai noi sisteme de siguranta printre care amintim sistemul de franare automata in caz de urgenta, sistemul Night Vision sau sistemul de cruise control adaptiv care dispune de functia Stop&Go.

Din punct de vedere al designului, noul 911 Cabrio preia elementele de design ale modelului prevazut cu plafon fix, printre care enumeram blocurile optice spate ce comunica intre ele printr-o banda rosie iluminata si un al treilea stop de frana cu design unic.

Un element nou in ceea ce priveste design-ul pentru Cabriolet este reprezentat de jantele din aliaj usor, care masoara 20 de inchi pe fata si 21 pe spate. La interior, totul este identic ca pe versiunea standard, cu exceptia unui buton dedicat operarii plafonului din panza.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *