Cum arata noua Skoda Scala, o masina care vrea sa rivalizeze cu Golf

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Cum arata noua Skoda Scala, o masina care vrea sa rivalizeze cu Golf

Cu siguranta aceste imagini cu noua Skoda Skala ii fac pe cei de la Volkswagen sa tremure de frica. Aceasta este noua Skoda Scala masina care concureaza in mod direct cu Golf.

Spre sfarsitul anului trecut Skoda a facut publice primele imagini si informatii cu privire la noua Scala, o masina de clasa compacta care vrea sa ii lase pe cei de la Volkswagen fara clienti.

Acest nou model, construit pe platforma  MQB A0 masoara peste 4,36 metri lungime, pe cand valoarea specifica ampatamentului se ridica undeva la 2.649 de milimetri. Putin mai scurta dar mult mai spatioasa decat modelele precedente dar si comparativ cu un Volkswagen Golf, noua Skoda Scala prezinta in exclusivitate cel mai spatios portbagaj din segmentul masinilor situate in clasa compacta, de numai putin de 467 de litri. La exterior formele sunt inspirate din design-ul conceptului  Vision RS si se traduc printr-o prezenta deosebita de impozanta in timp ce interiorul masinii incearca sa impresioneze prin simplitate in special, nimic mai mult.

Similar actualului Volkswagen Golf dar si altor modele din clasa compacta, Skoda Scala este prezentata alaturi de un numar mare de tehnologii, inclusiv pilot automat adaptiv precum si un sistem de franare autonoma de urgenta. Din peisaj nu lipsesc nici instrumentele de bord digitale, un display central cu o diagonala de 9,2 inchi si iluminarea ambientala sau chiar parbrizul incalzit.

Sub capota noului model Skoda Scala se afla o mare parte din motorizarile actualului Volksvagen Golf, aceasta masina compacta a cehilor oferind o motorizare TSI cu capacitatea de 1,5litri si 150 CP. Doritorii vor mai avea la dispozitie un model 1.0 cu 95 sau 115 CP, fanii propulsoarelor fiind ispititi cu o unitate 1.6 TDI, intr-o versiune performanta de 115 CP.

Rivala directa al lui Volksvagen Golf, noua masina Skoda Scala anunta pe viitor si un motor 1.0 cu doar 90 CP la apasarea acceleratiei.

La exterior Skoda Scala beneficiaza de forme sculpturale, caracteristici dinamice in ceea ce priveste design-ul si numeroase detalii de precizie ce ii confera o identitate distincta. In plus, este primul vehicul din Europa care poarta caractere SKODA in locul logo-ului bine cunoscut de toti.

Datorita unei noi generatii de servicii mobile online, ŠKODA Connect, pasagerii vor avea posibilitatea de a incuia sau de a descuia acest autovehicul prin intermediul telefonului mobil dar si de a actualiza software-ul sistemului multimedia sau hartile prin tehnologia OTA (over the air), fara sa fie nevoie de a vizita un dealer.

Skoda Scala va incepe sa apara la dealerii europeni pana la mijlocul anului 2019. Drept rivali i se vad pe langa Volkswagen Golf, Ford Focus sau Renault Megane.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *