Volkswagen Arteon, eleganta inainte de performante

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Volkswagen Arteon, eleganta inainte de performante

Timp de mai multi ani, Berlina CC nu numai ca era cel mai popular model din gama Volskwagen, dar era in acelasi timp si cel mai elegant si mai scump. A fost prima generatie de coupé cu patru usi, o mare noutate la introducerea sa pe piata. Dar acest model, ne-a parasit deja de ceva ani.

Dar nu am pierdut nimic. Ba din contra. Modelul care o inlocuieste este si mai elegant si mai sofisticat la capitolul mecanica. Arteon a fost una din rarele masini vedeta la Salonul Auto de la Chicago si sosirea sa pe piata nu are cum sa lase pe cineva indiferent. Am putea spune chiar ca este « succesoarea spirituala » a masinii CC. Dar acest model este mai luxos si mai modern.

Caracter. Daca examinam mai indeaproape gama acestui constructor, trebuie sa concluzionam ca eleganta este cea care primeaza. Dar fara sa arate prea tare o ondrazneala vizuala. Celelalte 2 berline din familie, Jetta si Passat sunt si ele elegante dar sunt destul de conservatoare in ceea ce le priveste aspectul.

Arteon propune un plus de agresivitate. Partea din fata cu grila sa de calandru rectangular, incadrat de faruri este foarte eleganta. Designul este unul foarte bine gandit. Are un profil aerodinamic, geamurile sale sunt fara rama si partea din spate este plina de personalitate.

O configuratie unica. Dupa cum o cere tendintele acestui constructor, inginerii au facut apel la platforma MQB, polivalenta si rigida in acelasi timp. Dar care asigura o « fundatie » excelenta pentru a apela la elemente de suspensie foarte eficiente.

Cu un apatament mai lung cu 125 de mm fata de berlina CC, Arteon dispune de un habitaclu mai spatios pentru picioare. Dar spatiul pentru cap este la fel ca si in Berlina CC, mai putin generos cu cei care calatoresc in spate. Sa nu uitam insa ca este un model coupé si nu unul destinat exclusiv familiilor.

Pe drum, Arteon se decurca foarte bine daca vorbim despre accelerare. Dar Arteon, in ansamblul sau nu este o masina sportiva. Este o berlina care se apropie de modelele de lux cu atribute care promit un condus deloc monoton.

La interior, aceasta berlina este foarte confortabila, fiind completata de un design de bord sobru dar foarte ergonomic. Scaunele sunt din piele de cea mai inalta calitate, pentru a i se justifica intr-un fel pretul ridicat. Scaunul soferului are functia de masaj deci dispune de un confort inegalabil.

Caracterizata de o linie de o rara eleganta si de un haion care da acces la un portbagaj gigant, Arteon poate rivaliza cu Buick Regal, de la Opel inisgnia. Sau cu Kia Stinger.

Puncte forte

 • un design foarte atractiv. Cel exterior este pur si siplu spectaculos.
 • un spatiu foarte amplu in habitaclu.
 • o echipare tehnologica completa.
 • un confort la deplasare foarte apreciabil.

Puncte slabe

 • un singur tip de motor oferit.
 • un pret care se invarte in jurul masinilor din gama de lux.
 • pertinenta discutabila in contextul actual.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *